2024.03.28, Csütörtök
Megelőzés kicsiknek és nagyoknak
police.hu

Megelőzés kicsiknek és nagyoknak

police.hu

2023.05.04. 17:44

A Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei óvodásoknak, kisiskolásoknak és érettségizőknek tartottak prevenciós előadásokat.

Hirdetés

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a Rákócziújfalui Mesevár Óvodában játékos feladatokkal oktatták az ovisoknak a legfontosabb közlekedési szabályokat, amiket a rögtönzött mini KRESZ pályán gyakorolhattak az apróságok - írja a police.hu. A gyerekek megtekinthették a rendőrautót és be is ülhettek. A nap végén a rendőrök láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a mesevár „lakóit”.

A szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3. osztályos tanulóinak a rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója DADA órát tartott a kerékpáros közlekedés szabályairól, a jármű kötelező tartozékairól, láthatósági eszközökről, védő felszerelésekről. Az elméleti felkészülést egy következő alkalommal a KRESZ szabályokkal ismerkedés, valamint egy gyakorlati óra egészíti majd ki kerékpáros ügyességi pályával.

A Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum végzősei az internet veszélyeiről, az internetes zaklatásról, online csalásokról hallhattak előadást. A kapitányság munkatársa az interaktív előadáson felhívta a diákok figyelmét a kiberpajzs.hu internetes oldalra, ahol megtalálhatók az online térben elkövetett csalások módszerei.

Helyi hírekrendőrmegelőzés