2024.04.24, Szerda
Sikeresen zajlott a Biztonságosan az iskolába! szolnoki programja
Kép: info.szolnok.hu

Sikeresen zajlott a Biztonságosan az iskolába! szolnoki programja

info.szolnok.hu

2023.06.04. 10:00

Biztonságosan az iskolába! címmel indított közlekedésbiztonsági programot a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, az ország több nagyvárosát érintő roadshow csütörtökön Szolnokra, a Hold úti óvodába érkezett.

Hirdetés

A kezdeményezés célja a nagycsoportos, ősszel az általános iskolát kezdő gyerekek felkészítése, hogy az utakon minél magabiztosabban, felkészülten közlekedjenek. Fontos is, hogy ismerjék a szabályokat, hiszen sajnos még mindig sokan sérülnek meg közlekedési balesetekben - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Szalay Ferenc polgármester a program szolnoki sajtótájékoztatóján az oktatási-nevelési intézmények és a szülők közös felelősségét emelte ki. Mint mondta: azzal, hogy otthon és az iskolában, óvodákan is tanulnak a gyermekek a biztonságos közlekedésről, egyre tudatosabban vesznek majd részt a forgalomban, akár gyalogosként, kerékpárosként, vagy rolleren.

Dr. Lévai István Zoltán, a Magyar Közlekedéstudományi Intézet és Logisztikai Intézet képviselője pedig egy jó hírt is bejelentett: az intézet ajándékcsomagját - benne láthatósági mellény, foglalkoztató füzet - a közeljövőben a város valamennyi iskolába készülő nagycsoportosa megkapja.

Helyi hírek SzolnokóvodaBiztonságosan az iskolába!