2024.04.28, Vasárnap
Bővült a szünidei gyermekétkeztetésre jogosultak köre Szolnokon
Kép: info.szolnok.hu

Bővült a szünidei gyermekétkeztetésre jogosultak köre Szolnokon

info.szolnok.hu

2023.07.09. 10:00

A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben - mondta el Molnár Iván önkormányzati képviselő a program sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

A hátrányos helyzetű (HH) gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) gyermek ingyenes étkeztetésére az önkormányzatot jogszabály kötelezi. A szünidei gyermekétkeztetést az önkormányzat a nyári szünetben 43 munkanapon biztosítja 2023. július 4-től 2023. augusztus 31-ig - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

A korábbi évekhez hasonlóan a városban 5 helyszínen történik az ebéd osztása

A nyári szünidei gyermekétkeztetésre jogosultak körét a város kibővítette, így a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő nem HH-s, nem HHH-s gyermekek részére is biztosítja az ingyenes ebédet. Az ő szüleiknek egy kérelem formanyomtatványt kell kitölteni, be kell szerezni a Humán Szolgáltató Központ családsegítője vagy az iskola támogató javaslatát és ezeket visszajuttatni a Szociális Támogatások Osztályára.

A támogatás igényléséhez szükséges kérelem nyomtatvány beszerezhető Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztályán, illetve letölthető az info.szolnok.hu oldalon.

Ha valaki nem mind a 43 munkanapon kívánja igénybe venni az ingyenes étkezést, lehetősége van ezt a nyomtatványokon jelezni, továbbá a szünidőben is lehet a korábbi leadott igényeken módosítani. A szünidei gyermekétkeztetés biztosítása iránti kérelmeket, illetve nyilatkozatokat Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztályán lehet benyújtani Szolnokon a Kossuth tér 1. szám alatt lévő irodaház földszintjén ügyfélfogadási időben, illetve elektronikusan a [email protected] címen.

A támogatással kapcsolatban érdeklődni az 56/503-581, 503-582, 503-583, 503-584, illetve az 503-585 telefonszámokon lehet.

Helyi hírek Szolnokétkeztetés