2024.04.29, Hétfő
Negyedszázados jubileumát ünnepli a szolnoki gulyásfesztivál
Fotó: info.szolnok.hu

Negyedszázados jubileumát ünnepli a szolnoki gulyásfesztivál

info.szolnok.hu

2023.09.06. 14:49

Újra több tízezer embert várnak Szolnokon a Tiszaligetbe, a város legnagyobb gasztrorendezvényére, a gulyásfesztiválra. A 25. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén is minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. A részletekről kedden tartottak sajtótájékoztatót - tájékoztatott róla Szolnok városi honlapja.

Hirdetés

Mint írták, a rendezvény kerek egészét sosem a programok vagy a műsorszámok adták, hanem maguk a szolnoki emberek, akik évek óta hozzáadják a munkájukat, jókedvüket és nem utolsó sorban legjobb receptjeiket a fesztiválhoz. Idén is baráti társaságok, cégek, családok főznek együtt jó hangulatban a Tiszaligetben.

Szolnok példát mutatott, hogy hogyan lehet összekötni a gasztronómiát a kultúrával és a turizmussal: az elmúlt negyed évszázad alatt a város egyik legjelentősebb és leglátogatottabb rendezvénye lett a gulyásfesztivál, amely már jóval túlnőtt a megyeszékhely határain és már egészen távoli településekről is vonzza a látogatókat.

Pénteken ebben az évben is megrendezik a már hagyománynak számító jótékonysági főzést és a diákfőzőversenyt. Szombaton a szokásos programok sem maradnak el: koncertek, játszóház, táncház, néptánctalálkozó, a lengyel vendégek bemutatkozás teszi színesebbé a napot.

Minden adott tehát, hogy újra egy kiváló hangulatú rendezvénnyel nyissuk meg az őszi programok sorát. A gulyásfesztivál néhány hét múlva a Tisza Hal napja követi, novemberben pedig a ismét a csokoládéé lett a főszerep a Csokifesztiválon.

Szolnok tehát nem csak a zenés, de a gasztrorendezvényekben is erős, akár országos összevetésben is, hiszen kevés település mondhatja el magáról, hogy ennyi és ilyen magas színvonalú rendezvénye van.

 

Helyi hírek SzolnokSzolnoki Gulyásfesztivál