2023.12.05, Kedd
November 3-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra Szolnokon
Fotó: info.szolnok.hu

November 3-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra Szolnokon

info.szolnok.hu

2023.10.23. 10:00

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így idén októberben már a 24. alkalommal írja ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

Hirdetés

Az ösztöndíjpályázat a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatói számára nyújt rendszeres anyagi segítséget. Az elbírálás tanulmányi eredménytől függetlenül, kizárólag szociális rászorultság alapján történik - olvasható Szolnok városi honlapján.

A pályázatot benyújthatják azok a fiatalok, akik már főiskolai, illetve egyetemi hallgatók, valamint benyújthatják azok is, akik csak jövőre kívánják elkezdeni felsőfokú tanulmányaikat.

Pályázatot az előző évben 67 fiatal nyújtott be és közülük 62 pályázó nyerte el az ösztöndíjat. Az ösztöndíj nagysága minden évben a rendelkezésre álló pénzügyi kerettől és a jelentkezők számától függ, az előző évben ez az összeg havi 9 300 és 13 600 forint között alakult.

Az ösztöndíjnak ez csak az önkormányzati része. Amennyiben az önkormányzat a pályázónak ösztöndíjat állapít meg, az kiegészül a felsőoktatási intézményrésszel, melynek összege megegyezik az önkormányzati ösztöndíjrésszel, de legfeljebb havi 5 000 forint. A megyei önkormányzat döntésétől függően a támogatás további összeggel egészülhet ki.

Az önkormányzat, a családbarát programjával összhangban, a családi jövedelmi mutató határát - ami a jogosultság egyik feltétele – korábban 100 ezer forintra emelte.

Az ösztöndíj biztosítására az önkormányzat a jövő évi költségvetésben 7 millió forintot különít el.

  

Családi jövedelmi mutató

=

család havi nettó összjövedelme

család létszáma +1

 

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni!

A személyes és pályázati adatok ellenőrzését, feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtani. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzat köteles az EPER-Bursa rendszerben igazolni. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

A pályázati kiírás a város honlapjáról, az info.szolnok.hu oldalról letölthető, de beszerezhető a Szociális Támogatások Osztályán, illetve Belvárosi Ügyfélközpontban.

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának

Ø  határideje: 2023. november 3.

Ø  helye: Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

                   Szociális Támogatások Osztálya Szolnok, Kossuth tér 1., vagy

                   [email protected]

A beérkezett pályázatokat Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Környezetvédelmi Bizottsága 2023. december 5-ig bírálja el, döntéséről és annak indokáról a pályázókat 2023. december 6-ig az EPER-Bursa rendszeren keresztül elektronikusan vagy postai úton értesíti.

A pályázattal kapcsolatos további információ kérhető Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztályán az 56/503-584 telefonszámon.

Helyi hírek SzolnokBursa Hungaricaösztöndíjpályázat