2024.05.06, Hétfő
Felújítják a MÁV-Start Traxx villanymozdonyait
Kép: mavcsoport.hu

Felújítják a MÁV-Start Traxx villanymozdonyait

MTI

2023.12.15. 15:00

Az Alstom és a MÁV Vagon mintegy 3 millió euró értékű szerződést kötött a MÁV-Start flottájába tartozó 25 darab Traxx típusú villanymozdony forgóvázának felújítására - közölte a MÁV az MTI-vel. A forgóvázak szét- és összeszerelése, valamint üzembe helyezése a MÁV Vagon szolnoki központjában történik.

Kiemelték, a várhatóan 3 év alatt megvalósuló projekt célja a járművek minőségének és megbízhatóságának javítása, valamint a vasúti közlekedés biztonságának és hatékonyságának növelése.

A tájékoztatás szerint a munkákat a két cég közösen végzi, a MÁV Vagon felel a forgóvázak felújításáért, a hajtóművek leszereléséért és visszaszereléséért, a kerékpárok javításáért, míg az Alstom a hajtóművek nagyjavítását, új tengelyek és keréktárcsák szállítását biztosítja.

A forgóvázak szét- és összeszerelése, valamint üzembe helyezése a MÁV Vagon szolnoki központjában történik, míg a hozzá kapcsolódó hajtóműfelújítást a németországi Hennigsdorfban végzik. A felújítandó hajtóművek első szállítmánya 2023. december 12-én indult el Szolnokról, amelyek a javítást követően várhatóan a jövő év első negyedévében érkeznek vissza, azután beépítik azokat a felújított forgóvázakba.

A Traxx-ok a MÁV-Start flotta legfiatalabb villanymozdonyai, összesen már így is több mint 60 millió kilométert futottak - közölte a vasúttársaság.

Helyi hírekMÁVMÁV Vagon Kft Szolnok Területi Központ Szolnok