2024.05.16, Csütörtök
Döntött a közgyűlés: ingyenes lesz a tömegközlekedés a diákok számára
Kép: info.szolnok.hu

Döntött a közgyűlés: ingyenes lesz a tömegközlekedés a diákok számára

info.szolnok.hu

2024.04.29. 10:00

Szeptember 1-jétől ingyenessé válik a helyi tömegközlekedés a szolnoki diákok számára, de a képviselőtestület a helyi felsőoktatás fejlesztéséről, a parkolás könnyítéséről is tárgyalt csütörtökön.

A szolnoki közgyűlés kezdetén az ülésen résztvevő képviselők és meghívottak az életének 82. évében elhunyt, tüdőgyógyászként és háziorvosként is tevékenykedő dr. Lőrincz Ambrusra, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház egykori kardiológusára és részlegvezető főorvosára emlékeztek egy perces néma főhajtással.

A Debreceni Egyetem és szolnoki önkormányzat együttműködési megállapodást köt – döntött az első előterjesztést megtárgyalva a közgyűlés.

A keretszerződés aláírásához kapcsolódóan dr. habil Móré Marianna, az egyetem dékánja hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási intézmény a Szolnok Campuson azokat a képzéseket fejleszti, melyek a jászkunsági vármegyeszékhely gazdaságának, munkaerő-piacának hasznosak. Jelenleg az egészségügyi, a szociális és a műszaki területeken indult szakok a legnépszerűbbek.

A parkolási rend helyi paragrafusainak módosításáról szóló előterjesztést is elfogadták. A lakossági parkolási engedéllyel rendelkezők szeptembertől egy helyett két parkolási helyet is megjelölhetnek a lakóhelyük közelében. Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft., valamint a szolnoki NHSZ-csoport ügyvezető igazgatója arról is beszámolt, hogy a Várkonyi tér–Móra Ferenc út és a Boldog Sándor István körút által behatárolt területen egy hetvenkét férőhelyes új parkolóteret alakítanak ki, mely ráadásul jelentős méretű zöldfelület növeléssel is jár.

Elfogadta a testület a város cégeinek tavalyi esztendőre vonatkozó gazdasági beszámolóját, melyek közül a legtöbb pozitív eredménnyel zárta a 2023-as évet. A közgyűlés döntése értelmében Szolnok tizenegy helyi alapítványát támogatja.

Arról is döntöttek, hogy szeptember elsejétől a szolnoki lakóhellyel rendelkező diákok ingyenesen utazhatnak a városi tömegközlekedésben.

Helyi hírek SzolnoktömegközlekedésSzolnoki Városüzemeltetési Kftdiákok