2024.06.26, Szerda
Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket
Fotó: info.szolnok.hu

Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket

info.szolnok.hu

2024.05.22. 09:00

A városháza dísztermében tartott ünnepségen adták át – immár ötödik alkalommal – a  „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet, melyen Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária  országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

Szolnok város közgyűlése 2017-ben fogadta el a „Családbarát Szolnok” programot, melynek célja az integrált család-, gyermek-, és idősbarát környezet kialakítása, a családok törekvéseinek megerősítése, egészséges működésének elősegítése, szocializációs funkciójának kihangosítása.

A címet azok a munkáltatók kaphatják meg, akik a munka-magánélet egyensúlyát támogató, családbarát szemléletű működésükkel hozzájárulnak a város családbarát szemléletének erősítéséhez és vállalják, hogy családbarát gyakorlatukat folyamatosan fejlesztik.

Köszöntőjében dr. Kállai Mária szólt a kormányzat családbarát intézkedéseiről, míg a város első embere kiemelte: egy településnek többféle feladata van, például a gazdasági élet, a munkahelyek biztonságának erősítése, és az arra való törekvés, hogy a saját lehetőségei szerint támogassa a családokat, miközben olyan környezetet alakít ki, amely megtartó erővel bír számukra.

A „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet 2024-ben elnyerte:

  • 250 fő feletti munkavállalót foglalkoztató Gazdálkodó Szervezet kategóriában a Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft.
  • 50-250 fő közötti munkavállalót foglalkoztató Gazdálkodó Szervezet kategóriában a Derula Kft.
  • 200 fő feletti munkavállalót foglalkoztató Költségvetési Szerv kategóriában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága
  • 200 fő vagy az alatti munkavállalót foglalkoztató Költségvetési Szerv kategóriában a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény
  • Civil Szervezetek Kategóriában a Vakok És Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete

A díjátadást követően Léder László szervezetfejlesztő pszichológus, az Apa Akadémia alapítója előadása hangzott el "Családbarát munkahelyek napjainkban. Mit tehet a vezető és a munkavállaló, hogy mindenki jól érezze magát és növekedjen a hatékonyság.” címmel.

Helyi hírek Szolnokcsaládbarát munkahelydíjátadók