2024.05.26, Vasárnap

Képzés a bürokráciacsökkentésről

2016.01.25. 09:03

A bürokráciacsökkentéssel kapcsolatos jogszabályi változásokról, valamint azok gyakorlati alkalmazásáról tartottak képzést három megye kormányhivatalának vezetői, munkatársai számára. A módosításokkal a kormány jelentős lépést tett az egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb közigazgatás kialakítása érdekében, hiszen többek között egyszerűsödnek az eljárási szabályok, kevesebb lesz az engedélyhez kötött tevékenység, és csökkennek az ügyintézési határidők. A kollégákat Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott köszöntötte.

A Miniszterelnökség több helyszínen tart képzést a 2016. január elején hatályba lépett módosításokról. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalba szervezett konzultációra még a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar megyei járási hivatalvezetők, a hatósági osztályvezetők, valamint a kormányhivatalok hatósági feladatkört végző főosztályainak vezetői is meghívást kaptak.

A program kezdetén Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket. Az elmúlt néhány év a közigazgatás szempontjából igen mozgalmas időszak volt, amely jelentős szervezeti és hatásköri változásokkal járt. Ez egyaránt érintette az önkormányzatokat és a területi közigazgatást is. A változtatás célja egyértelműen egy hatékonyabb, a modern társadalom és gazdaság érdekeinek jobban megfelelő szolgáltató jellegű közigazgatás kialakítása volt.

A Kormány kiemelt feladatának tekinti, hogy a közigazgatás olyan jellegű átalakítása valósuljon meg, amely érzékelhetően a társadalom és a nemzetgazdaság szempontjait helyezi előtérbe. Ezek a törekvések a bürokráciacsökkentés mellett ügyfélközpontú kultúraváltozást eredményeznek, valamint növelik az ország versenyképességét is- mondta a kormánymegbízott.

A megnyitót követően a Miniszterelnökség munkatársai közreműködésével kezdetét vette a szakmai program.

forrás: JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet

Galéria

Aktuálisbürokráciacsökkentésközigazgatásjogszabályi változások