2024.04.16, Kedd

Okostelefon helyett mászóka: sporteszközöket kapott a szentkirályi iskola

bacsmegye.hu

2018.09.25. 16:44

A Szentkirályi Ásványvíz jótékony programjában futással gyűjtötték össze a részvevők a fejlesztéshez szükséges pénzt.

Hirdetés

„Szeretném ha a testedzés és az egészséges életmód beépülne az életetekbe” – mondta el a Szentkirályi Általános Iskola igazgatója tanulóinak az intézmény új tornapályájának keddi átadóján. Katzné Almási Zsuzsanna megköszönte a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. adományát, melynek köszönhetően a már eddig is jó sportoló diákok még több lehetőséget kapnak az aktív játékra.

 

Turóczi Réka, a Szentkirályi futónagykövete (a képre kattintva galéria nyílik)

Az iskolavezető szavaiból kiderült: a sportolással jobban járnak a gyerekek, mintha túl nagy hangsúlyt fektetnének az okostelefonokra és laptopokra. Ezt követően az intézményvezető háláját fejezte ki az ásványvízgyártónak azért, hogy pénzzel, a Gyűjtsd velünk a kilométereket program résztvevőinek pedig azért, hogy energiájukkal és idejükkel támogatták a gyerekek sportéletét.

"Ezek az eszközök közösségformáló erőt jelentenek, biztos vagyok bennem, hogy a hétvégi sportnapunkon nem csak a gyerekek, hanem a szülők is ki fogják próbálni őket"

- mondta el az igazgató. A Szentkirályi hosszú ideje támogatja az iskolát és a várost – hangsúlyozta még Almási Zsuzsanna.

 

Katzné Almási Zsuzsanna igazgató

Az ásványvízgyártó a Telekom Vivicittá Futás hivatalos italaként is aktív abban, hogy az egészséges életmód felvételében segítsen a kicsiknek és a nagyoknak. Ennek a részeként hoztak létre egy Facebookon keresztül futó programot, melyben a részvevők privát üzenetben küldték el a Szentkirályinak az általuk lefutott kilométereket. Minden kilométer 500 forintnyi adományt ért: a részvevők kitartásának köszönhetően másfél millió forintot adományozott az iskolának a Szentkirályi. Ebből az összegből alakították ki az új sportpályát.

 

Népmozgalmat indított a vállalat

 

Szabó Gellért polgármester

Szabó Gellért, a község polgármestere kiemelte: egy kisebb népmozgalmat indított el az ásványvízgyártó, ennek köszönhető az, hogy felállíthatták az új tornaeszközöket a gyermekeknek. „Ép testben ép lélek” – idézte egy ókori költő szavait a tanulóknak a tisztviselő, majd kifejtette: az eredeti verssort író Juvenalis imádságos életre is szólította egyben a fiatalságot.

 

Hungarikum lehet a Szentkirályiból

 

Szabó Balázs, vállalati kapcsolatok igazgatója, Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.

Szabó Balázs vállalati kapcsolatokért felelős igazgató a Szentkirályi képviseletében kiemelte, a cégnek Magyarország piacvezető ásványvíz- és meghatározó üdítőipari társaságaként rendkívül fontos az egészséges életmód és a sport támogatása.

A cég szentkirályi kötődésére tekintettel igyekeznek nem csupán a helyi értékeket, de az itt élő fiatalokat is rendszeresen támogatni

– fejtette ki.

Szabó Balázs utalt arra is, hogy a vállalat bízik abban, hogy az elkövetkező években az ásványvíz bekerülhet a hungarikumok közé is.

Ezt követően az esemény lezárásaként a Szentkirályi futónagykövete, a triatlonista Turóczi Réka vezetésével a résztvevők kipróbálták az új sporteszközöket, külön figyelmet fordítva a biztonságra is.

 

 

Galéria

KirakategészségszentkirálySzentkirályi ÁsványvízSzentkirályi Általános Iskola

Ajánljuk még