2024.03.03, Vasárnap

egészség

Lezárult a vízfogyasztást népszerűsítő Happy hét programsorozat

2021.05.06

Országos hírek

A víz világnapjához kapcsolódó programot idén a digitális oktatáshoz igazítva tartották meg az intézmények.

Egyre több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk - főleg a fiatalok

2020.06.30

Országos hírek

A kutatásból kiderült, hogy magasan a fiatal felnőttek fordítják a legtöbb figyelmet a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra.

November harmadik csütörtökjén újra itt a „Ne gyújts rá!” világnap

2019.10.28

Országos hírek

A vietnámi háború sokkjából éledező USA-ban, 1977 novemberében indult útjára a „The Great American Smokeout”, vagyis a „Ne gyújts rá!” világnap, amely minden év novemberének harmadik csütörtökjén csak egyetlen nikotinmentes napot kér a dohányosoktól.

Egészségnapot tartanak Mezőtúron

2019.06.03

Helyi hírek

A rendezvény keretében sor kerül többek közt egy dietetikus előadására az egészséges táplálkozásról, valamint lesz zumba, aerobic és futóverseny is.

Kezelhető otthon a fogínysorvadás?

2018.11.12

A közhiedelemmel ellentétben fogínysorvadás esetén az íny valójában nem sorvad: rossz beidegződésként használjuk a sorvadás kifejezést.

Okostelefon helyett mászóka: sporteszközöket kapott a szentkirályi iskola

2018.09.25

A Szentkirályi Ásványvíz jótékony programjában futással gyűjtötték össze a részvevők a fejlesztéshez szükséges pénzt.

Magyar fejlesztés oldhatja meg az EU által betiltott kullancsirtás dilemmáját

2017.03.07

A tervek szerint a penészgomba által működő, környezetbarát kullancsirtót idén már alkalmazni is lehet Magyarországon.

Fittségi felmérés alapján egészségesen élnek a megye diákjai

2016.02.25

A magyar diákok negyede túlsúlyos, vagy elhízott, az állóképességi szintjük pedig lehangoló. Ez derült ki a 2014/2015-ös tanévben elvégzett Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt eredményeiből. Testnevelés óra keretében állóképesség felméréseket végeztek: törzsemelés, hasizom erősítő feladatok, ingafutás, kézi szorítóerőt mérő feladatok. Az eredmények nem túl biztatóak. A testnevelőkre és a szülők közreműködésére is szükség van, hogy a gyermekeket biztassák a testmozgásra, az egészséges étkezésre, életminőségük javítására, hiszen ez kihatással lesz majd a későbbi életükre. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolák diákjai az ország egyik legegészségesebben élők közé tartoznak.

Jövő év végén megkezdődik a hazai koronavírus-elleni vakcina gyártása Debrecenben

2021.02.26

Aktuális

A Debreceni Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ együttműködésében fejlesztés alatt álló oltóanyag a mutációkhoz is gyorsan tud majd alkalmazkodni.

Az akaraterő napja - Csatlakozz a kihíváshoz november 21-én!

2019.11.18

Országos hírek

Az egészségügyért felelős államtitkár arra kér mindenkit, hogy a november 21-i "Ne gyújts rá!" kihívás keretében senki ne dohányozzon. Prof. Dr. Horváth Ildikó a hét elején Budapesten megtartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az e-cigaretta nem segít a leszokásban.

Október, a látás hónapja: fókuszban a szem védelme

2019.10.01

Országos hírek

A digitális eszközök által kibocsátott kék fény elleni védelem idén is kiemelt témája a kampánynak.

Tiszta Szívvel! - 4 napos ingyenes szűrőprogram Szolnokon

2019.03.04

Helyi hírek

Az idei évben már hagyományszerűen rendezik meg a megyeszékhelyen az ingyenes szűrőhetet, ahol többek közt koleszterinszint-mérést, látásvizsgálatot és nőgyógyászati rákszűrést is végeztethetünk.

Kézilabdapályát és tornatermet avattak Törökszentmiklóson

2018.10.31

A magyar kormány támogatásának köszönhetően új, műanyag borítású kézilabdapálya és a mindennapi testnevelés és néptáncoktatás feladatrendszerének megfelelő tornatermet adtak át Törökszentmiklóson, a Bethlen Gábor Református Általános Iskola és Óvodában. Kiemelt cél, hogy a gyermekek minden nap mozogjanak és egészségesen éljenek. Az átadáson részt vett dr. Berkó Attila kormánymegbízott és dr. Botka János járási hivatalvezető is.

Ezért sorsdöntő a rendszeres mozgás

2018.01.09

Világszerte népbetegséggé vált, Magyarországon már minden tizedik ember küzd a cukorbetegséggel, de fontos tudni, hogy a gyakoribb fajtája csak lassan alakul ki, és hatékonyan megelőzhető. Ideje megvizsgálni, miről szól ez a betegség, és hogyan védhető ki!

A szolnokiak egészségét vizsgálják

2016.03.08

Idén tizedik alkalommal rendezték meg Szolnokon a Tiszta Szívvel Szolnokért Szűrőprogramot.

A kézmosás fontossága - E-Bug program

2016.02.19

Egészségünkre figyelő előadássorozatot tartottak azoknak a szakembereknek, akik nap mint nap oktatják a fiatalságot. Fontos momentumokat vettek sorba: a kórokozók, a fertőző betegségek terjedését. Céljuk, hogy egy Guinness világrekord-kísérlet segítségével terjesszék a helyes kézmosás fontosságát. Mindezt egy interaktív kiállítás keretében még szemléltették is.