2024.06.21, Péntek

A szolnokiak egészségét vizsgálják

2016.03.08. 09:20

Idén tizedik alkalommal rendezték meg Szolnokon a Tiszta Szívvel Szolnokért Szűrőprogramot.

Idén tizedik alkalommal rendezték meg Szolnokon a Tiszta Szívvel Szolnokért Szűrőprogramot. A lakosság egészségének megóvásáért útjára indított ingyenes vizsgálatokat országszerte egyedülálló módon igyekeznek közel vinni az emberekhez, s a megyeszékhelyen több ponton is megszervezik a speciális méréseket.

- Amikor dr. Bene Ildikó képviselő asszony vezetésével útjára indítottuk ezt a kezdeményezést, nem gondoltuk, hogy ennyire fontos lesz – mondta a szűrőprogram hétfői megnyitóján Szalay Ferenc polgármester. – Ez egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy milyen rossz a magyar társadalom egészségi állapota, mennyire nem törődünk azzal, ami tulajdonképpen a legfontosabb!

A város vezetője hozzátette: a fiatal korosztályok állapotát összegző felmérések szerint a magyar gyerekek erőnléte rendkívül rossz, többségüknek komoly problémát jelent néhány emeletet felmenni a lépcsőn.

- Ilyenkor döbbenhetünk rá, hogy a mindennapos testnevelés fontosságát kritizáló embereknek mennyire nincs igazuk! Mindent megtanulhatunk életünk szinte mindegyik szakaszában, egyetlen dolgot nem tudunk utólag helyrehozni, az egészségünket. Köszönöm Bene Ildikó asszonynak, hogy ezt a programot életre hívta, s azóta is felügyeli. Külön köszönet a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet ápolóinak, orvosinak azért, hogy segítik munkánkat. Nélkülük ez a program nem lehetne ilyen sikeres.

A Tisza Szívvel Szolnokért Szűrőprogramban eddig közel harmincezer vizsgálatot végeztek el a szakemberek, s bizony ezek negyven százalékában találtak olyan problémát, mellyel szakorvoshoz küldték az érintetteket.

- Bár az egészségügyi rendszer működtetése döntően állami feladat, Szolnok önkormányzata rendkívül sokat tesz azért, hogy az itt élőket segítse egészségük megóvásában – mondta előadásában a program ötletgazdája, dr. Bene Ildikó parlamenti képviselő. – Nagyon fontosnak tartom, hogy ebben a kiemelt kérdésben együtt tud gondolkodni az egészségügyi szakma és a megyeszékhely vezetése, önkormányzata. Közösen ugyanis sokkal eredményesebben szállhatunk harcba az emberek egészségéért.

Szűrővizsgálatok helye és ideje:

2016. március 8. (kedd)

Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény Hild Viktor Könyvtár
(Szolnok, Karczag László u. 2.)

2016. március 9. (szerda) 14.00-17.00 óráig:

Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola (Szolnok, Kassai u. 29.)

2016. március 10. (csütörtök) 14.00-17.00 óráig:

VOKE Vasutas Csomóponti Művelődési Központ (Szolnok, Jubileum tér 1/a.)

2016. március 11. (péntek) 14.00-17.00 óráig:

Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Szolnok, Simon Ferenc út 47.)

forrás: info.szolnok.hu

Galéria

AktuálisegészségtestnevelésTiszta Szívvel SzolnokértSzűrőprogram