2024.03.28, Csütörtök

Tiszába csobbant a Nagy Ugrás nyertese

wwf

2016.07.20. 07:28

Törökszentmiklós nyerte el a legnagyobb csobbanásért járó díjat!

Hirdetés

A WWF Magyarország örömmel jelenti be, hogy a Nagy Ugrás országos kihívásában részt vett 8 megye 16 települése közül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklós nyerte el a legnagyobb csobbanásért járó díjat. A Duna vízgyűjtő területén idén is hazánkban ugrottak a legtöbben. 

Tavalyhoz hasonlóan idén is egyedi, kreatív és nagyon lelkes csobbanásokat szerveztek a települések, a győztes kiválasztása igen nehéz feladatnak bizonyult. Kisoroszi csupán két ponttal maradt le Törökszentmiklós mögött, de Nagykörű és Herend, illetve az összes nevező vidáman ünnepelte az édesvizek európai ünnepét.

Törökszentmiklós csapata, akik már tavaly is részt vettek a kihíváson, az idei Nagy Ugrást biciklitúrával indították. A résztvevők együtt tekertek a Tisza partjára, ahol a folyó mentén szemétszedő akciót rendeztek – természetesen a szükséges gumikesztyűk és zsákok kiosztását követően. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre a helyszínen előadást tartott a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzet érdekességeiről, értékeiről, a Madárvédelmi Irányelvről, valamint a Natura 2000-es területek fontosságáról.

„Maga az ugrás kézen fogva, hatalmas csatakiáltások közepette zajlott, mind a hetven résztvevő megmártózott a folyóban, hiszen szívügyük a Tisza sorsa, a természeti értékek fenntartása!” – mondta el Markót Imre, Törökszentmiklós polgármestere.

Jutalmul a győztes csapat a WWF Magyarország vendége lesz a hazai projekthelyszíneink egyikét bemutató buszos kiránduláson.

forrás: wwf.hu / torokszentmiklos.hu

Ajánljuk még