2024.05.23, Csütörtök

Jászberény is csatlakozik az Állatkertek Éjszakájához

2016.08.04. 15:22

A programok este 7-től éjfélig tartanak majd.

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 26-án, pénteken kerül sor, a megyéből a jászberényi állatkert van a résztvevők között.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A négy éve megkezdett hagyomány természetesen 2016-ban is folytatódik: idén tizenkét bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében. A programot szervező intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján részt vehessenek az emberek ezen a különleges eseményen, még több lehetőséget teremtve a nagyközönség és a természet találkozására. Így nagy öröm, hogy szinte minden jelentős hazai állatkert és vadaspark részt vesz a programban.

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 26-ára esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszi Vadaspark; Fővárosi Állat- és Növénykert, Tropicarium (Campona); Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje; Győrben a Xantus János Állatkert; Jászberényi Állat- és Növénykert; Kecskeméti Vadaskert; Miskolci Állatkert és Kultúrpark; Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium; Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum; Szegedi Vadaspark; Veszprémben a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

forrás: jaszberenyzoo.hu

Ajánljuk még