2024.04.16, Kedd

Az idén centenáriumát ünneplő Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara immár 11. alkalommal írja ki víz világnapi fotóposzter-pályázatát a víz ezernyi arcának bemutatására, amelyre általános és középiskolások, főiskolai és egyetemi hallgatók, fiatal és idősebb szakemberek egyaránt nevezhetnek. A szervezők az alkotásokat március 10-ig várják.

Hirdetés

Pályázni egyénileg, vagy több szerző közös munkájával készült saját képekkel lehet a következő témákban: 


I. A víz hangulati szempontból történő bemutatása (víz, hó, jég, zúzmara, víznyelő, vizes barlang, cseppkövek, forrás, vízesés, vízpart, vízi sportok, fürdők, uszodák, rekreáció, élővilág a vízben és a víz környezetében stb.). 
II. A víz társadalmi (szakmai) szerepének bemutatása (ivóvíz, ásványvíz, gyógyvíz és beszerzésük, árvízvédelem, a vízenergia kihasználása, termálvíz és felhasználása, vízi munkák, ökológiai vízfelhasználás stb.). 
III. A magyar vízgazdálkodás, valamint a Magyar Hidrológiai Társaság elmúlt 100 éve bármely történésének archív, képi bemutatása. 


A pályázatra az alábbi 9 kategóriában lehet nevezni: 


-általános iskolások részére 14 éves korig (csak az I. témára) 
-középiskolások részére 18 éves korig (kiemelten az I. témára és részben a II. témára) 
-egyetemi, főiskolai hallgatók és ifjú szakemberek részére 35 éves korig (I., II. és részben a III. témákra) 
-út-törő (korán született) szakemberek részére korhatár nélkül (I., II., III. témákra) 

 

A pályázatra beküldött fotóposzternek olyan képfelbontásúnak kell lennie, hogy azt A/3-as méretben, jó minőségben ki lehessen nyomtatni.

A fotóposzter színes vagy fekete-fehér egyaránt lehet, minimum 4, maximum kb. 10 képpel, minden képhez rövid magyarázó szöveggel (II. és III. témák) vagy szöveg nélkül (I. téma). 


A pályázatok beérkezési határideje 2017. március 10. 10:00 óra.

A szervezők a fotóposztert képfájlként, az adatlapot pedig doc (docx) fájlként kérik megküldeni. Minden alkotáson fel kell tüntetni a poszter címét, szerzőjét (szerzőit), és szerepeljen rajta, hogy „A poszter a 2017. évi, MHT Borsodi Területi Szervezet – ME Műszaki Földtudományi Kar által kiírt Víz Világnapi pályázatra készült”.

A pályázatok leadhatók postai úton vagy személyesen CD-n, pendrive-on, de elküldhetők e-mailban is dr. Lénárt László részére (Miskolci Egyetem, Környezetgazdálkodási Intézet, Hidrogeológiai-Mérnökgeológiai Intézeti Tanszék, 3515 Miskolc-Egyetemváros; [email protected]). A pályázattal kapcsolatban érdeklődni ugyanitt lehet személyesen, vagy telefonon: (46)-565-111/17-26; illetve 06-20-986-3000) 


A legjobbnak ítélt alkotások szerzői értékes jutalomban részesülnek. Az eredményhirdetés és a kategóriánkénti díjátadás a Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete március végi víz világnapi ünnepségén lesz.

Az elmúlt 10 évben kiírt fotóposzter-pályázatokra beküldött alkotások a http://www.hidrotanszek.hu/viz-vilagnapja oldalon tekinthetők meg. 

KitekintőJász-Nagykun-Szolnok megyeVíz VilágnapjaMagyar Hidrológiai Társaságfotóposzter-pályázat