2024.03.29, Péntek

Idén huszonhatodjára rendezik meg a Coop Májusfa futást

info.szolnok.hu

2017.04.20. 10:26

A Coop Szolnok Zrt. támogatásával, a Szolnoki Sportcentrum rendezésében idén április 25-én kedden, esetleg esőnap esetén 27-én csütörtökön immár 26. alkalommal indul útjára Szolnok legnagyobb tömegsport eseménye, a Coop Májusfa Futás.

Hirdetés

Szolnok város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport, hiszen testileg és lelkileg is pozitív egyén- és társadalomformáló eszköz – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója. - Fontos feladataink közé tartozik a városi kiemelt rendezvények, szabadidősport események, egészség megóvással kapcsolatos programok szervezése, rendezése és lebonyolítása. Az egész éves tevékenységünkkel a mozgás szeretetére, az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás fontosságára kívánjuk felhívni a figyelmet, megmozgatva ezzel a város lakosait minden korosztályban.

 

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a COOP Szolnok Zrt. szervezésében április 25-én, kedden, (eső esetén április 27-én, csütörtökön), COOP MÁJUSFA FUTÁS szlogennel a városban és a térségben élő általános, középiskolás diákok és a felnőtt lakosság mozgósításával elstartol az év legnagyobb szabadidősport rendezvénye.       

A futáson előző évben 8100 fő vett részt, az előzetes jelentkezések alapján idén is eléri a nyolcezret a létszám.

 

A program lebonyolítása:

Az első 8000 jelentkező Coop-pólót kap ajándékba, melyet a futás napján, a jelentkezési lapok leadásakor a helyszínen adnak át a felnőtt, munkahelyi csoportok jelentkezőinek, míg a zavartalan lebonyolítás érdekében az iskolákba előző napon juttatják azt ki.

- A rendezvényen minden évben olimpikonok is jelen vannak; futnak, szurkolnak, jó tanácsokat adnak a résztvevőknek. Ez évben Imre Géza (vívó), Kökény Beatrix (kézilabdázó) és Czene Attila (úszó) jönnek el rendezvényre.

 

A Coop Májusfa Futással célunk, hogy minél több gyerek és felnőtt sportoljon, mozogjon naponta. A magyar olimpikonok letették mellettünk a voksot és ők ezzel, hogy itt lesznek közöttünk, nem csak az élsportot, hanem a szabadidősportot is népszerűsítik – tette hozzá Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt vezérigazgatója.

KitekintőSzolnoki SportcentrumSzolnok Coop Májusfa futás

Ajánljuk még