2024.03.29, Péntek
Újabb nagyszabású kosárlabdatornát rendeznek Szolnokon
Kép: pixabay.com/illusztráció

Újabb nagyszabású kosárlabdatornát rendeznek Szolnokon

mti

2017.08.04. 15:40

Hétvégén a szolnoki Tiszai Hajósok Terén rendezik meg az Európa Kupa-selejtező U18-as FIBA 3x3-as kosárlabdatornát, amelyen 19 ország 25 csapata szerepel.

Hirdetés

Szabó István, Szolnok alpolgármestere a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a tavaly megrendezett FIBA 3x3 U18-as Európa-bajnoki selejtezők és az idén januári, valamint júliusi Fast Track-tornák után újabb nagyszabású kosárlabdatornára kerül sor Szolnokon, s ez a magyar kosárlabdának és a városnak nagy megtiszteltetés.

Hozzátette: az esemény helyszíne a megújult Tiszai Hajósok Tere lesz, amely színvonalas éttermeivel, sétálóutcáival és a Tisza közelségével a város egyik legszebb és legfrekventáltabb színtere. 

Rózsa József, a szervező Szolnoki Sportcentrum vezetője elmondta: 19 ország, 25 csapata és 100 játékosa mérkőzik meg az Európa Kupa-selejtező U18-as FIBA 3x3-as kosárlabdatornán. A lányoknál és a fiúknál is 6-6 csapat jut be az Európa Kupa döntőjébe.

A 3x3 elleni kosárlabda világszerte hatalmas népszerűségnek örvend, ezt mi sem igazolja jobban, hogy nyár elején örömteli hírt közölt a sportág szerelmeseivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság: a 2020-as tokiói olimpián már a 3x3 is ott lesz a programban - közölte. Véleménye szerint ez különösen kiemelkedő hír a magyaroknak, akik női vonalon világbajnoki ezüstérmesek, s a férfiak is ott vannak a közvetlen élmezőny nyomában. 

Kiemelte: az U18-as lányok világbajnoki negyedik hellyel a tarsolyukban érkeznek a tornára, s a fiúk is ott voltak a világbajnokságon a legjobb nyolc között. 

A Szolnoki Sportcentrum vezetője közölte: a rendezvény már pénteken megkezdődik a szabadtéri délutáni edzésekkel, majd szombaton 13 órától a csoportmérkőzésekkel folytatódik, a vasárnap 11 órás kezdéssel a helyosztókra kerül sor.

A sportrendezvény programját színesíti a vasárnapi zsákolóverseny, a késő estébe nyúló program hangulatát a mérkőzések után dj biztosítja.     A kosárlabda speciális, ám rendkívül népszerű változatának számító 3x3 célja, hogy egyedi szabályrendszerével - kisebb létszám, kevesebb támadóidő, valamint pályaméret - és szabadtéri, streetballhoz hasonló stílusával még élvezetesebbé tegye a sportrajongóknak ezt a mozgásformát. 

 

Forrás: mti

Kitekintőkosárlabdaifjúsági versenyFIBA 3×3Európa Kupa-selejtező