2024.04.29, Hétfő

Hagyományt teremt az első PizzaSprint Félmaraton és Élményfutás

szolnok.hu

2018.05.13. 08:04

2018. május 26-án első alkalommal rendeznek műúton félmaratont Szolnokon.

Hirdetés

A PizzaSprint Félmaraton és Élményfutást a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Szolnok Televízió Zrt. közösen szervezi. A verseny névadó szponzora a PizzaSprint, mely hosszú távon támogatná a rendezvényt, hiszen elkötelezett híve a sportnak.

A városházán Szalay Ferenc polgármester, a szervező Szolnoki Sportcentrum nevében Rózsa József igazgató, a Szolnok Televíziót képviselve Pető Dávid szerkesztő-műsorvezető tartott sajtótájékoztatót.

Rendkívül fontos a sport, az egészséges életmód és ehhez a lehetőségek biztosítása, ez városunk egyik alapstratégiája is. Kiemelkedően sok sportrendezvény van minden évben Szolnokon, s már régi vágyunk volt egy félmaraton megvalósítása is. Ez komoly felkészülést igényel mind a szervezőktől, mind a résztvevőktől – mondta el Szalay Ferenc polgármester.

Két évvel ezelőtt jött az ötlet, hogy szervezzünk egy félmaratont Szolnokon, s nagy örömünkre terveink támogatásra találtak, így ma már a megvalósulásról beszélhetünk. Országos lefedettségű a verseny, továbbra is várjuk a jelentkezőket, erre interneten május 23-ig van lehetőség – tette hozzá Pető Dávid. Háromfős váltók is indulnak, az egész versenyen csipes időmérés lesz. Elhangzott, a PizzaSprint hosszú távon tervezi a rendezvény támogatását.

Szolnok kifejezetten jó helyet foglal el a sportturizmus térképén, mindezt ezzel a rendezvénnyel is erősítjük. - emelte ki Rózsa József, hozzátéve: már több mint kétszázan jelentkeztek a maratonra, van, aki Csopakról érkezik Szolnokra teljesíteni a távot.

 

A jelentkezők május 23-ig az interneten a korido.hu oldalon jelentkezhetnek a megmérettetésre. Jelenleg 219-en jelezték, hogy elindulnak. Három táv közül lehet választani. 7 km, 14 km és 21 km utóbbit 3 fős váltócsapatban is lehet teljesíteni.

A futás útvonala: Kossuth tér – Szapáry út – Mártírok útja – RepTár – Tisza part – Közúti Tisza-híd – Tiszaliget – Közúti Tisza-híd – Tisza-part – Szapáry út – Kossuth tér. Egy kör 7 km hosszú.

A verseny során bőséges frissítőpontokkal készülnek. Víz, banán és iso ital áll majd a futók rendelkezésére.

Amitől több lesz, mint egy „szimpla félmaraton”: a futók az útvonalon több ponton is találkozhatnak zenés formációkkal, akik közben a város nevezetességeit, legszebb részeit, turisztikai attrakcióit tekinthetik meg.

Minden előnevezett, illetve helyszíni nevező a verseny napján a Kossuth téri versenyközpontban tudja átvenni rajtcsomagját. A rajtcsomagokat 2018. május 26-án 9.00-tól 14.00-ig lehet átvenni a Kossuth téri versenyirodában. Minden futó kap pólót, rajtcsomagot (benne többek között RepTár belépőt) és célba érkezés után egyedi érmet.

2018.05.11-én reggel 8 óráig összesen 219 nevezés érkezett be, ebből 83-an választották a 7 km-es távot, 36-an a 14 km-t, 92-en a 21 km-t és 10 csapat (3 fős ) jelentkezett a váltófutásra.

Több kategóriában indul a verseny. 30 év alatt, 31-45 év között és 46 év felett, természetesen külön női és férfi. A kategóriák első három helyezettjei egy Pelikán szobrot kapnak a befutó érem mellé elismerésül.

információk: www.szolnokifelmaraton.hu, https://www.facebook.com/szolnokfelmaraton/

jelentkezés: http://www.korido.hu/2018PizzaSprint_reg

KitekintőSzolnokSzolnoki Félmaraton

Ajánljuk még