2019.06.19, Szerda

Hirdetés

Félszáz program az ötödik ZagyvaParty Fesztiválon
programturizmus.hu

Félszáz program az ötödik ZagyvaParty Fesztiválon

mti

2018.06.05. 16:39

Négy színpadon mintegy ötven program várja az érdeklődőket a június 21-től 24-ig tartó tartó ötödik ZagyvaParty Fesztiválon Jászberényben, ahol koncertet ad többek között a 15 éves jubileumát ünneplő Kowalsky meg a Vega is.

Hirdetés

A jászberényi Margit-szigeten rendezett programsorozat június 21-én, csütörtökön a Jazz Nappal indul, amelyen fellép egyebek mellett a Jimi Hendrix-dalokat előadó Halper-Hendrix Experiment zenekar és sztárvendégként az amerikai Ric Toldon énekes-ütőhangszeres is. A Finucci Bros Quartett együttes és Micheller Myrtill énekesnő George Michael dalait adja elő átdolgozva.     

 

A június 22-ei, pénteki Blues Napon fellép az amerikai Big Daddy Wilson, valamint a magyar Voodoo Papa, a formációhoz Szokolay Dongó Balázs csatlakozik. Koncertet ad a Doors Emlékzenekar, valamint a Pink Floyd előtt tisztelgő Back To Floyd nevű zenekar. Ez utóbbi fellépését lézershow is színesíti.

 

Június 23-án a Kowalsky meg a Vega ad koncertet, valamint fellép Tintér Gabriella Tint'Íz Band nevű zenekara. 

Ezen a napon jógával, interaktív alkotófoglalkozással, gyermekprogramokkal, valamint "kívánságmécsesek" készítésével várják az érdeklődőket. 

 

A június 24-i Ínyencnap célja a hagyományos jászsági ételek megismertetése. A népi ételek főzőversenyét három kategóriában - pandúrgulyás, sütemény és bográcsos ételek - hirdették meg. A pandúrgulyás hagyományos jászberényi étel, amelyet a szóbeszéd szerint a késői vendégek számára készítettek el maradék ételek - borjúpaprikás, zöldbab, burgonya, velő, zöldborsó, tejszín, tejföl - feljavításával. 
A fesztivál utolsó napján fellép az utcazenészekből összeállt Balchicanos együttes, este a KFT zenekar koncertezik.

KitekintőJászberényZagyvaParty Fesztivál