2024.04.20, Szombat

Az egészségre koncentrálnak vasárnap a Tiszaligetben

szolnok.hu

2018.10.10. 07:46

A szolnoki Városi Sportcsarnokban ismét megrendezik a Családi Egészségnapot.

Hirdetés

Az ingyenes szűrések mellett a változatos mozgásformákat népszerűsítő, egész családnak szóló program részleteiről Szabó István alpolgármester, dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet igazgatója, valamint dr. Szecsey Klára, a MÁV Kórház és Rendelőintézet orvosigazgatója mondta el a részleteket a városházi sajtótájékoztatón.

Ezúttal is önkéntesen és díjazás nélkül vállalták a két kórház munkatársai, hogy elvégzik a szűréseket, köszönjük együttműködésüket! - mondta Szabó István alpolgármester, hozzátéve, hogy a Családi Egészségnapon szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, fitnesz-, torna- és gyerekprogramokkal, egészséges ételek kóstoltatásával várják a gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

A rendezvénnyel a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, az egyéni felelősségre és szerepvállalásra az egészségi állapot alakulásában.

 

Elmondható, hogy az évente megrendezésre kerülő Családi Egészségnap programmal hagyományt teremtettünk, hiszen az idei évben immár 7. alkalommal kerül megszervezésre a rendezvény. Az elmúlt években a városi szűrőprogramokon résztvevő egészségügyi szakemberek közel 40 ezer szűrővizsgálatot végeztek el – emelte ki dr. Bene Ildikó igazgató.

Dr. Szecsey Klára orvosigazgató szólt arról, hogy mozgásszervi problémákkal foglalkozó szakkórházként munkatársaik is ilyen témában várják majd a kérdéseket, illetve nyújtanak segítséget az egészségnapon.

Az idei évben is várják színpadi programok a résztvevőket. A színpadon olyan kiváló hazai és helyi prezenterek tartanak bemutató órát, mint Cserba Beáta (Gymstick kombi), Kis Mónika (Gerinctréning), Mezei Eszter (The MIX by PILOXING), Szathmáry Alexandra (Kerekítés-Fitform Szaszával), Zsolnai Tamás (Zumba), Nagy Adrienn (családi Zumba) és Szabó Nikoletta (Cardio Dance Fitness).

Pontban déli 12 órakor pedig Tatarek Rezső fergeteges IRON BOX MAX! edzésén vehetnek részt a mozogni vágyó érdeklődők.

A lakosság visszajelzései alapján új elemként valósul meg, hogy a Sportcsarnok emeleti Konferencia Termébe látogatóknak lehetőségük lesz csendesebb, lassabb mozgásformák kipróbálására is. A test és a lélek lecsendesítésére az emeleti mozgásprogramok közt szerepel BodyArt, Pilates és Intim Pilates, valamint Jóga is, míg kifejezetten a férfiak számára Thai Boksz és Flexibility Taining foglalkozásokkal igyekszünk kedvezni.

A rendezvény zárásaként 2018 a Családok Éve jegyében egy fantasztikus családi Zumba Party-ra invitálják a résztvevőket.

A programon résztvevők közt hagyományunkhoz híven értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Nyereményjátékon való részvétel feltételei: A programra ellátogatók a bejáratoknál kapnak egy-egy menetlevelet, melyre minimum 3 pecsétet szükséges összegyűjteni a nyereményjátékon való részvételhez. A pecsétek mozgásprogramokon és szűrővizsgálaton gyűjthetők. A menetlevelek tetején lévő számot egy, a színpad mellett található gyűjtőládába szükséges bedobni.

A nap folyamán jótékonykodásra is lehetőségük adódik a rendezvényre ellátogatóknak, hiszen a Magyar Vöröskereszt munkatársai 12.00-17.00 óráig véradásra várja a segíteni szándékozókat.

A téma fontosságára és a nagy érdeklődésre való tekintettel elsősegélynyújtási és újraélesztési ismeretek megszerzésére és gyakorlására is lehetőség lesz a helyszínen.

 

KitekintőSzolnokCsaládi Egészségnap

Ajánljuk még