2024.03.28, Csütörtök
Lassan rendkívüli az érdeklődés a KDNP iránt Bács-Kiskunban - Új KDNP-s alapszervezet kezdte meg a tevékenységét Foktőn

Lassan rendkívüli az érdeklődés a KDNP iránt Bács-Kiskunban - Új KDNP-s alapszervezet kezdte meg a tevékenységét Foktőn

Bácsmegye.hu

2019.11.24. 07:42

2019. november 22-én este tartotta alakuló közgyűlését az új KDNP-s alapszervezet a Kalocsa melletti Foktőn. A 29 fővel megalakuló alapszervezettel tovább erősödik az októberi önkormányzati választáson nyertes keresztény-konzerv politikai pártok támogatása az érseki város, Kalocsa környékén.

Hirdetés

Az alakuló közgyűlést a jogi előírásoknak megfelelően dr. Mák Kornél a KDNP Bács-Kiskun Megyei elnöke vezette le, majd a jegyzőkönyv vezető, a jelölő és ellenőrző bizottság tagjainak a megválasztását követően a jelenlévők megválasztották az új alapszervezet tisztségviselőit.

 

A 29 fős tagság egybehangzóan megválasztotta:

 

Elnöknek: Paczér Balázst,

Titkárnak, Engler Damjánt,

Gazdasági vezetőnek Csesznók Istvánnét.

 

Megyei küldötteknek Paczér Balázst és Pálfai Károlyt választotta a testület. Az alakuló ülést a jelenlévők a szokásoknak megfelelően jó hangulatú agapéval zárták.

Paczér Balázs
Paczér Balázs elnök székfoglaló beszéde közben 2019. november 22-én Foktón

 

A KDNP Bács-Kiskun megyei szervezete a 2014-es önkormányzati választáson egyéni választási körzetben nyertes képviselőinek a számát 2019-ben meg tudta duplázni a Fidesszel szövetségben.

 

A megyei szervezet legnagyobb sikere volt a 2019-es önkormányzati választáson, hogy dr. Filvig Géza a KDNP kalocsai elnökének a vezetésével a baloldali-liberális politikai erőktől a választók akaratából a Fidesz-KDNP többséget szervezett a helyi testületben, illetve a kalocsaiak egyértelmű többséggel dr. Filvig Gézát választották az érseki város polgármesterévé. Dr. Filvig Gézát a napokban Kalocsán tartott városi tisztújító közgyűlésen a tagság újra a városi KDNP elnökévé választotta.

 

A Fidesz-KDNP Bács-Kiskun megyei szövetségében a KDNP, a munkájának az eredményeként, számos további jelentős funkció betöltését is elvállalhatta az októberi önkormányzati választásokat követően, így a szervezet megyei elnökének dr. Mák Kornél a megye szempontjából rendkívül jelentős munkát végezhet, mint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke.

 

A KDNP Bács-Kiskun megyei közgyűlésére várhatóan 2019- december 04-én kerül sor Kalocsán, ahol a megyei szervezet küldöttei az új megyei vezetést választják meg.


Kapcolódó: 

2019.11.15. Újra dr. Mák Kornélt választotta elnöknek a kecskeméti KDNP

Galéria

KitekintőKdnpMák KornélBács-Kiskun Megyei KDNPdr. Mák Kornél

Ajánljuk még