2024.05.23, Csütörtök

Kiváló színvonalú a megyei rendőrség munkája

2016.02.10. 10:52

A megyében is értékelték a Rendőrség elmúlt évi munkáját. Beszámoltak, milyen mértékben csökkent a bűncselekmények száma, nem volt felderítetlen emberölési bűncselekmény, a rablások és lopások száma csökkent. A személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma is csökkent, de sajnos a a halálos kimenetelű balesetek száma emelkedett. Összességében kiegyensúlyozottnak mondták a más szervekkel való együttműködést. Gratuláltak az elért eredményekhez, a kapitányság munkáját kiváló színvonalúnak értékelték.

Dr. Urbán Zoltán rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány 2016. február 9-én a megyei rendőr-főkaptányságon megrendezett értekezleten értékelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. évben végzett munkáját.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csökkent a regisztrált bűncselekmények száma és a közterületi jogsértések száma is tovább mérséklődött.

A rendőrfőkapitány kiemelte, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csökkent az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma és a lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló közterületi jogsértések száma is tovább mérséklődött. A megye nyomozói évek óta kiválóan dolgoznak az életellenes bűncselekmények felderítésében, így ebben az évben sem volt felderítetlen emberölés bűncselekmény miatt indított nyomozás. A megye elsőszámú rendőri vezetője elégedetten szólt arról is, hogy a regisztrált rablások, kifosztások és lopások száma is csökkent. A rablások tekintetében az eredményességi mutató ismét az országos átlag felett van.

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma csaknem 20%-kal csökkent, azonban az elért eredményt kissé beárnyékolja, hogy a halálos kimenetelű balesetek számában némi emelkedést regisztráltunk. 

A rendőrfőkapitány értékelőjében beszélt a bűn- és baleset-megelőzési tevékenységekről, a jól működő programokról, a megvalósított projektekről és azokról a területekről, amelyekben javulást kell elérni. A vezető kiemelte, hogy a megyei rendőr-főkapitányság továbbra is nagy hangsúlyt fektetett az együttműködés folytatására az önkormányzatok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség, az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket foglalkoztató munkáltatók, egyházak, iskolák, civil szervezetek és társszervek vezetőivel, képviselőivel. 

Dr. Urbán Zoltán rendőr ezredes köszönetét fejezte ki az állomány tagjainak a 2015. évben végzett tevékenységükért, helytállásukért és ismertette 2016. év célkitűzéseit, főbb feladatait.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség részéről dr. Varga Árpád címzetes fellebbviteli főügyészségi főügyész hozzászólásában kiegyensúlyozottnak értékelte a rendőri és az ügyészi szervek kapcsolatát, üdvözölte az előre mutató eredményeket. Hangsúlyozta, hogy a jó együttműködés hatékonyságát a számadatok is alátámasztják.

Az évértékelő zárásaként a szakmai évértékelő értekezlet elöljárója dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes gratulált az elért eredményekhez és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját kiváló színvonalúnak értékelte.

Galéria

Aktuálisbalesetrendőrségbűncselekményévértékelés