2024.06.25, Kedd

A költészet napjára készül a megye

2016.04.04. 13:53

Versfelolvasás, irodalmi est, szavalóverseny szerepel a költészet napi programok között Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Versfelolvasás, irodalmi est, szavalóverseny szerepel a költészet napi programok között Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Szolnokon a Művésztelep és a Verseghy Ferenc Művelődési Ház, Tiszafüreden a Kovács Pál Művelődési Központ ad helyet az eseményeknek.

Szolnokon irodalmi programot szervez április 9-én a Szolnoki Művésztelep, valamint a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény. A művésztelepen - csapadékos időjárás esetén a könyvtárban - tartandó eseményen elsősorban szolnoki és megyei kötődésű művészek olvasnak fel, mondanak verseket, zenélnek, énekelnek. 
Az eseményen fellép mások mellett Zelei Gábor és Váry Károly színművész, Jenei Gyula költő saját versét olvassa fel, Dinnyés József zeneszerző, előadóművész irodalmi estet tart az érdeklődőknek. A szervezők várják azokat az irodalomkedvelőket, akik szívesen mondanák el kedvenc verseiket vagy akár saját alkotásukat is.
Tiszafüreden a Kovács Pál Művelődési Központ hirdetett immár 26. alkalommal szavalóversenyt a városi, környékbeli általános és középiskolai tanulók részére. A versenyen egy kötelező és egy szabadon választott művet kell előadni. 
Az iskolai selejtezők és a középdöntő után április 11-én, hétfőn, a művelődési központban kerül sor a döntőkre. Az öt korcsoportban az első három helyezettet díjazzák és kiosztanak két közönségdíjat is.

forrás: mti

Galéria

Helyi hírekKöltészet Napja