2024.06.21, Péntek

Különleges sószoba a szolnoki átmeneti otthonban

2016.02.24. 10:36

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Ökumenikus Segélyszervezet és a Roche (Magyarország) Kft. Az együttműködés keretében a gyógyszeripari cég három éven keresztül nyújt anyagi támogatást a szervezet számára. Az első adományból a szolnoki családok átmeneti otthona gazdagodott egy sószobával.

Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Roche (Magyarország) Kft. együttműködésének célja, hogy a karitatív szervezet olyan körülményeket és szolgáltatásokat tudjon biztosítani átmeneti otthonaiban, amelyek hosszú távon járulnak hozzá az ott menedéket kapó családok egészséges életmódjához, a kiegyensúlyozott, teljes élet megteremtéséhez. A gyógyszercég a partnerségi megállapodás keretében három éven keresztül, évente jelentős összeggel támogatja a segélyszervezetet, mely összeget a segélyszervezet meglévő intézményei fejlesztésére fordít. Az első támogatásból a szolnoki családok átmeneti otthona gazdagodott egy sószobával, melyet a két szervezet vezetője sztárok társaságában adott át az otthon lakói számára szervezett egészségnap keretében. 

Stuart Knight, a Roche (Magyarország) Kft. ügyvezető igazgatója és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az eseményen bemutatták a szervezet egészségfejlesztési programját, emellett bekapcsolódtak a gyermekeknek szervezett eseményekbe is, a támogatásból elkészült sószoba átadását követően az egészség témakörében hirdetett rajzverseny zsűrizését is együtt végezték. Az eseményen részt vett Szabó István alpolgármester, aki Szolnok város nevében köszönte meg az intézményben történt fejlesztést, hiszen az a városlakók érdekeit is szolgálja. A játékos foglalkozások sztárok közreműködésével zajlottak: míg Katus Attila aerobik világbajnok vidám tornát tartott a gyerekeknek, addig Wolf Kati énekesnővel az egészséges táplálkozás jegyében közösen készíthettek salátát.

 „A Roche - a világ egyik vezető gyógyszeripari és diagnosztikai cége – már 30 éve van jelen Magyarországon. Célunk, hogy segítsünk a magyar emberek életminőségének és egészségének javításában. Az új technológiákra és szemléletmódokra mindig nyitott vállalatként a Roche a kezdetektől fogva olyan újításokkal állt elő, melyek mérföldkövet jelentettek az orvoslás történetében. A Roche és munkatársai emellett számos közösségi és jótékonysági tevékenységben vállaltak szerepet már eddig is. Nagy örömünkre szolgál az Ökumenikus Segélyszervezettel kötött megállapodás, amely alkalmat ad arra, hogy segítsük a légzőszervi megbetegedéssel küzdő gyermekek gyógyulását” - mondta el Stuart Knight a sószoba átadó ünnepségén. 

Lehel László köszönő szavaiban kifejtette, hogy nagy öröm a segélyszervezet számára, hogy a Roche egy úttörő kezdeményezés mellé állt. Ennek a példaértékű társadalmi szerepvállalásnak köszönhetően olyan célkitűzések is megvalósulhatnak az intézményeikben, amelyekre máshonnan nem jutna forrás. Kiemelte: „az átmeneti otthonoknak azon túl, hogy menedéket nyújtanak a lakhatásukat elvesztő családoknak, fontos szerepük van a lakók, különösen a gyermekek szemléletformálásában – így az egészségtudatosságra nevelésben –is. Az itt töltött másfél év alatt tanult minták és szokások a gyerekek egész életére kihathatnak” – tette hozzá Lehel László. 

Átfogó segítség
Az Ökumenikus Segélyszervezet arra törekszik, hogy az átmeneti otthonaiban töltött egy-másfél év alatt olyan tudás birtokába is jussanak az itt lakó családok, amelyet máshol nincs lehetőségük elsajátítani, és amelyet az intézmény elhagyása után önálló életvitelük során is kamatoztatni tudnak majd. A gyermekekkel felzárkózást segítő fejlesztő pedagógusok foglalkoznak, míg a szülők esetében hangsúlyos a takarékos életvitel kialakítását segítő információk és a környezettudatos szemlélet átadása is. 

Ebbe a filozófiába illeszkedik bele a Roche (Magyarország) Kft. támogatásával útnak induló 3 éves egészségfejlesztő program. Ennek első kézzelfogható eredménye a szolnoki átmeneti otthonban kialakított sószoba, mely az ország hasonló jellegű intézményeit tekintve egyedülálló. 

A Szolnokon átadott első fejlesztés mellett az Ökumenikus Segélyszervezet bejelentette, hogy a program következő lépéseként a miskolci családok átmeneti otthona bővül majd egészségszobával 2016 második felében. 

forrás: segelyszervezet.hu

Galéria

AktuálisSzolnokSegélyszervezetsószobaRoche Kft.átmeneti otthon