2024.03.19, Kedd

Pénteken kezdődik a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál

mti

2016.07.14. 07:26

Tisza-tavi kerékpártúra  az idén Természet Operaháza elnevezéssel háromnapos fesztivállá bővül, amely 24 helyszínen 320 fellépővel várja a közönséget.

Hirdetés

Pénteken kezdődik a háromnapos Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, amelyen a látogatók a második és harmadik napon a kulturális programok, koncertek helyszíneit biciklivel, majd csónakkal közelíthetik meg.

A szervezők célja a minőségi kultúra összekapcsolása az egészséges életmóddal. Jakus Anita projektmenedzser elmondta, hogy a fesztivál legnagyobb attrakciója a Tisza-tó és az egyes pontjain "elrejtett" és előadott kulturális programok.

A fesztivál első napján, pénteken a TO'pera keretében egész napos programmal várják az érdeklődőket Tiszafüreden, a Tisza-tó fővárosában. A városházán a magyar történelem különböző korszakainak ruhaviseleteit bemutató, Kovács Yvette Alida díszlet- és jelmeztervező munkáiból válogatott jelmezkiállítás nyílik. Az érdeklődők találkozhatnak a Szolnoki Szigligeti Színház művészeivel. Az esti gálakoncerten Rost Andrea operaénekes adja elő a fesztivál és a Tisza-tó közös himnuszát, valamint fellép az ExperiDance Tánctársulat, Snétberger Ferenc gitárművész és a 100 Tagú Cigányzenekar is.

A fesztivál második napján, szombaton a III. Tour D'Opera Tisza-tavi kerékpáros tókerülő túrán vehetnek részt az érdeklődők. A kerékpározók a 67 kilométeres távba beépített 10 pihenő során változatos kulturális élményekkel gazdagodhatnak. A legkisebb táv három kilométer, a leghosszabb pedig tíz kilométer, köztük 20-60 perces minikoncertek hallhatók.
A fellépők között Vizin Viktória, Bretz Gábor és Szegedi Csaba operaénekes is megtalálható, de megjelennek különböző hangszerek mesterei is, köztük például Orosz Zoltán harmonikaművész - tette hozzá Jakus Anita, aki szerint a kultúrát, az aktív pihenést és a természetet összekapcsoló program Magyarországon és Európában is egyedülálló.

A fesztivál harmadik napján, vasárnap a Boat D'Opera során az érdeklődők minikoncerteket hallgathatnak meg különleges helyszíneken, amelyeket - a tiszai hajósok világát megidézve - 6-8 fős csónakokkal közelítenek majd meg.

forrás: mti / jegy.hu