2024.04.19, Péntek

Szolnoki szimfonikusokkal a zene szárnyán

szolnok.hu

2016.08.03. 13:01

A filmzene, az orgonamuzsika mellett helyt kap az operett műfaj is.

Hirdetés

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar jóvoltából – nyárbúcsúztató gyanánt – ez év augusztusában is a muzsika hangja fogja szebbé varázsolni a nyári estéket Szolnokon. Az idén ötödik alkalommal élvezhetik a zenerajongók a szabadtéri muzsika örömeit, hiszen ismét zeneszó invitálja őket a Tisza partjára.

A 2012-ben hagyományteremtő kezdeményezésként elindított Parti-Túra – Szolnoki Szimfonikus Nyár elnevezésű fesztivál kezdettől fogva óriási közönségsikert aratott. A nyáresti koncertek magas nézőszáma kétségkívül arról árulkodik, hogy a színvonalas komolyzenei hangversenyek napjainkban is tömegeket tudnak megmozgatni.

Az idei koncertsorozat augusztus 13-án veszi kezdetét, és augusztus 27-én int búcsút a nyárnak. A nézők ez alkalommal három estén át élvezhetik a muzsika örömeit, és kétségkívül gazdag palettáról válogathatnak, hiszen a filmzene és az orgonamuzsika mellett helyt kap ez alkalommal a sokak által kedvelt operett műfaj is.

Augusztus 13-án a Tiszai hajósok terére várja közönségét a szimfonikus zenekar. Ekkor egy nem mindennapi SZIMFONIKUS PARÁDÉ részesei lehetnek a fesztivállátogatók, ugyanis Izaki Maszahiro vezényletével és Varnus Xavér orgonaművész közreműködésével egy nagyszabású szimfonikus zenekari koncertet hallhatnak.

Augusztus 26-án a Széchenyi lakótelepre költözik a zenekar, ahol a filmzenék világába röpíti el hallgatóságát. A népszerű CINEMAGIC koncerten a legsikeresebb Walt Disney-produkciók zenéi hangoznak majd el, ill. John Williams legnépszerűbb filmzenéi, mint pl. a „Csillagok háborúja”, az „Indiana Jones”, vagy a „Superman”. A muzsikán keresztül találkozhatnak a nézők Rockyval, a rózsaszín párduccal is, de a koncert folyamán zenében megidéződik a „Mission Impossible” hangulata is.

Augusztus 27-én, a fesztivál záróprodukcióját ismét a Tiszai hajósok terén élvezheti a publikum. Ez alkalommal az operettek kedvelői kerülnek reflektorfénybe, ugyanis Johann Strauss A DENEVÉR című operettjének félig szcenírozott előadását láthatja majd a nagyérdemű.

forrás: szolnok.hu