2024.03.29, Péntek

Tiszafüred eddigi legnagyobb fesztiválján minden a sportról és a természetről szólt

2016.08.08. 09:40

A hétvégén rendezték meg nagy sikerrel a Decathlon Tavi Napokat Tiszafüreden, a Tisza-tó partján.

Hirdetés

A Tisza-tó varázslatos arcának bemutatása és az emberek aktív kikapcsolódásra való buzdítása volt a célja az első alkalommal megrendezett sportfesztiválnak, aminek a tervek szerint lesz még folytatása.

 

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy Magyarország első auditált minőségbiztosított családi szabadidő és sportfesztiválja egy olyan kiemelt esemény, amely nagyon sokat tesz a magyar családok egészségéért. Ilyen volumenű ingyenes programot - amely 20 hektáros területen, több tucat sportágat ölel fel - még nem rendezett Tiszafüred.

- Nem titkolt célunk, hogy azokra a páratlan természeti adottságainkra, amit a Tisza-tó ad nekünk, illetve a kerékpározásra, a természetjárásra, a vízi sportokra minél inkább építsünk - mutatott rá a városvezető.

Ezért külön megköszönte a szervezők - Tiszafüred Város Önkormányzata, Magyarország legnagyobb sportáruház lánca a Decathlon, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Szabadidősport Szövetség, az Arbeli Kft. és a Tisza-tó környékén élők támogatását, hogy a Tisza-tó fővárosának rendezvénynaptárát egy ilyen programmal gazdagították. 

 

Nagy Norbert, a Tízpróba Magyarország Kft. áruház-igazgatója szerint ezzel egy olyan rendezvényt indítottak útjára, amelyet évről-évre megrendeznek majd. A célkitűzés az, hogy családok tízezreinek tudjuk megadni azt a sportélményt, amikor vízen és szárazföldön, több tucat sportágat kipróbálva tehetnek az egészségükért itt a Tisza-tó partján.

 

A sport mellett az érdeklődők, egy, a fesztiválba integrált TISZA-TÓ EXPO keretein belül kaphattak képet mindarról, amit a térség nyújtani tud az idelátogatóknak és az itt élőknek. Kiemelt turisztikai látványosságaikon keresztül bemutatkoztak a környező települések, a Hortobágyi Nemzeti Park, és még számos attrakció színesítette a programsort.

 

Éhen sem maradt senki, a gasztronómiára is figyeltek a szervezők. Kézműves termékek, biopiac, egészséges ételeket kínáló gasztrosétány szolgálta ki az ideérkezőket. Természetesen az elmaradhatatlan Tiszai halászlé is terítékre került, számos egyéb finomsággal.

KultúraTisza-tóTavi Napok