2024.04.20, Szombat

Az Anconai szerelmesekkel nyitja az évadot a Szolnoki Szigligeti Színház

szolnok.hu

2016.09.16. 09:13

Az elmúlt tíz év alatt mintegy háromezer előadást láthatott a közönség a Szolnoki Szigligeti Színházban, amely Magyarország leglátogatottabb vidéki teátruma lett.

Hirdetés

Az Anconai szerelmesek című vígjáték lesz a Szolnoki Szigligeti Színházban új évad első bemutatója szeptember 23-án, a darabot Molnár László rendezésében mutatják be - mondta a teátrum igazgatója az évadnyitó társulati ülésen.

 

Balázs Péter az évadot ismertetve elmondta, hogy októberben tűzik műsorra Kiss József rendezésében a Vidám kísértet című darabot, amelyben Gombos Judit tündérien bolondos asszonyként idézi meg a szellemeket. A kezdeti vidám darabok után G. B. Shaw Szent Johanna című drámája következik Babarczy László rendezésében, főszerepben a friss Jászai Mari-díjas Molnár Nikolettel.

Jövő év januárjában bemutatják Radó Denise rendezésében a My Fair Lady-t, amelynek a próbáival párhuzamosan folynak majd a Süsü, a sárkány próbái. 2017 tavaszán Csiszár Imre rendezésében A kőszívű ember fiait állítja színpadra a Szigligeti társulata, végül Balázs Péter rendezésében Heltai Jenő Naftalin című vígjátékával zárul a szezon. A színpadi művek javát férfiakra írták, kevés a női szerep, de a Szigligeti erre is ügyel - fogalmazott Balázs Péter, aki szerint nagyszerű alkalom kínálkozik a színésznőknek egy-egy kiváló alakításra Hadar Galron darabjában, a Mikvében. Kiemelte: idén tizedik alkalommal rendezik majd meg a szokásos szilveszteri gálaműsort.

 

Az elmúlt tíz év történéseit felidézve megemlítette, hogy kezdeményezésére 2008 novemberében 15 alapító taggal megalakult a Debreceni Csokonai Színház épületében a Magyar Teátrumi Társaság, amely ma 53 tagot számlál. Szólt arról, hogy nagy siker az Ádámok és Évák ünnepe, a Szigligeti Színház középiskolák számára szervezett színészi vetélkedője és előadássorozata. Kiemelte: az idei évad második felében már az általános iskolák is "csatasorba lépnek", a téma ezúttal a világ meséi.