2022.07.01, Péntek

Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tervez a 2017/18-as évadban a szolnoki Szigligeti Színház

mti

2017.03.30. 11:14

A színháznak 13 ezer bérletese van, a darabok mindig teltházasak. Bérleteket május 3-tól lehet váltani, az árak nem emelkednek.

Hirdetés

 

Az évad augusztus 31-én az Anconai szerelmesek című bérletszünetes előadással kezdődik. 


Szeptember 22-én mutatják be Molnár László rendezésében a Békeffi István-Stella Adorján szerzőpárostól a Janika című vígjátékot. Kertész Marcella jutalomjátékának ígérkezik a férje szerelméért küzdő asszony szerepe.


Október 6-án tűzik műsorra Méhes László rendezésében Somogyi Gyula, Eisemann Mihály, Zágon István szerzőktől a Fekete Péter című kisoperettet. Mindig nagy siker a balszerencsés főszereplő - Szente Vajk -, akinek végül a szerelemben lesz szerencséje.


A kezdeti vidám darabok után Friedrich Dürrenmatt Fizikusok című politikai krimije következik Kiss József rendezésében, Kautzky Armanddal a főszerepben november 10-én. A világirodalom egyik legizgalmasabb, máig megdöbbentően aktuális politikai krimije különös, gazdag, elegáns világba repíti a nézőket.


December 15-én mutatják be a Martos Ferenc-Huszka Jenő szerzőpárostól a Lili bárónő című operettet fülbemászó, megunhatatlan slágerekkel. A darabot Balázs Péter rendezi Lőrincz Judit és Járai Máté vendégszínészek főszereplésével.


Február 16-án lesz látható Csiszár Imre rendezésében Shakespeare Macbeth című tragédiája Barabás Botond és Radó Denise főszereplésével.


A szezont március 30-án Szente Vajk, Galambos Attila, Bolba Tamás szerzők Csoportterápia című musicaljével zárják. A néhány éve bemutatott, friss, mai témájú, szórakoztató musical egy kis szobában játszódik, ahová sorban érkezik az a hat fiatal, akik csoportterápiára jelentkeztek. Ám a pszichológusra hiába várnak... Érdekesség, hogy az előadást a musical írója, Szente Vajk állítja színpadra.


Továbbra is műsoron tartják a gyerekeknek szóló Süsü, a sárkány című bérleten kívüli darabot Jankovics Anna rendezésében. 

 

A Szín-Mű-Helyben szeptember 23-án lesz látható Marsha Norman Jóccakát, anya című darabja Radó Denise rendezésében. Novemberben két egyfelvonásos darabot mutatnak be közvetlenül egymás után a közönségnek a Szín-Mű-Helyben: Karinthy Ferenctől a Dunyakanyar című darabot, Molnár Ferenctől a Marsall című művet.

 

A Szigligeti Színház társulata május 11-én a Vidám kísértet című darabot mutatja be a budapesti Klebelsberg Kulturkúriában, június 24-én a Szarvasi Vízi Színházban, június 25-én a békéscsabai önkormányzat díszudvarán. 

Május 20-án Szolnokon vendégeskednek a József Attila Színház művészei, az Angyalföldi ballada című darabot mutatják be. 
Szeptember 2-án az Anconai szerelmesek című vígjátékkal fesztiválon vesz részt a társulat a Klebelsberg Kulturkúriában. A vígjátékot október 10-től a fővárosi József Attila Színházban játsszák a szolnokiak havonta két-három alkalommal.
Június 3-án a Tóth Ilonka című darabot tekinthetik meg a szolnoki nézők a Nemzeti Színház vendégjátékában.

KultúraSzolnokSzigligeti Színházszínházbérlet