2024.03.29, Péntek

Örökség Világzenei Fesztivál lesz három napon át Szolnokon

mti

2017.08.15. 14:20

Tizenhét hazai formáció lép fel két színpadon augusztus 18. és 20. között Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén.

Hirdetés

 

Pap Béla, a fesztivál főszervezője elmondta: az 1996 óta évente megrendezett fesztiválon csaknem kettőszázhatvanan léptek fel mintegy ötvennégyezer néző előtt. Továbbra is cél, hogy sok fiatal zenész lépjen színpadra, számos friss produkcióban legyen része a közönségnek.     

A nyitó napon, augusztus 18-án, Ferenczi György és a Rackajam - vagy mostanában az 1ső Pesti Rackák névre hallgató zenekara -  lép fel. Ezen a napon hallhatja a közönség a Stetl névre hallgató formációt is, dalaik közt felfedezhetőek a jazz, reggae, punk stílusjegyek. A zenekar elsődleges célja megismertetni a hazai közönséget a jiddis dallamvilág szépségeivel. Fellép továbbá a Boja egüttes, valamint a Korai Trancemission.

Pénteken lép fel Meshinda együttes is, akiknek zenei világa magyar és indiai népzenei alapokon nyugszik.     

Augusztus 19-én, szombaton a Szolnokról indult és a reggae, a punk, a rock, a dancehall és a ska műfajok keverésével egyedülálló stílust létrehozó Tigris zenekar zenél. Hallhatja a közönség a Szlávics Anna-Rock Tamás szerzőpáros Cirkusz-KA zenekarát, a bajai alapítású StabilFrazír együttest, Nemes "Kölyök" Gábor klasszikus-fingerstyle gitárművészt, valamint a Green Spirit ír zenét játszó zenekart.     

Augusztus 20-án, vasárnap a Zuboly zenekar szórakoztatja a közönséget. A zárónapon színpadra lép még az Eclectica zenekar, a Desperado's névre hallgató együttes és a pszichedelikus folkrockot játszó Hangszedők is.  A Zitherandom előadásában Debreczeni-Kis Helga és Dömény Krisztián citerás improvizációi lesznek hallhatók, Ziskó Olivér pedig "tűzdobolással" kápráztatja majd el az érdeklődőket.     

 

 

Pap Béla kiemelte, péntek délután magyar retro mesezenék csendülnek majd fel Péli Ildikó fuvolaművész és Balogh József zongoraművész előadásában. Vasárnap a kecskeméti Lóca együttes ad majd műsort a gyerekeknek.  Szombaton és vasárnap hangszersimogatóval is várják a családokat.

KultúraSzolnokÖrökség Világzenei Fesztivál