2024.04.19, Péntek
Idén is ott vannak a rendőrök a mezőtúri East Festen
police.hu

Idén is ott vannak a rendőrök a mezőtúri East Festen

police.hu

2019.07.24. 10:10

Tegnap nyiotta meg kapuit, és egészen vasárnapig várja a bulizni vágyókat Jász-Nagykun-Szolnok Megye egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja az East Fest.

Hirdetés

A megyei rendőr-főkapitányság idén is fokozott figyelemmel készül a 2019. július 23-28. között tartó rendezvényre. A rendőrök nem csak a fesztivál közrendjének és közbiztonságának fenntartását segítik, de felhívják a szórakozni vágyók figyelmét a veszélyekre, azok megelőzési lehetőségeire és a biztonságos szórakozás feltételeire.

Főszerepet kap a drogprevenció. Ennek tükrében 2019. július 24-én, 25-én és 27-én a rendőrségi sátorban megforduló fiatalok drog, alkohol és dohányzással kapcsolatos kötetlen beszélgetéseket folytathatnak a szakemberekkel, totót tölthetnek ki, és különféle nyomtatványokat, szóróanyagokat kapnak a témával kapcsolatban.

A nagy népszerűségnek örvendő, könnyűzenei rendezvényre az elmúlt években naponta tízezren látogattak ki. A tömegeket vonzó esemény miatt jelentős mértékben megváltozik a település közúti forgalma, és megjelennek a tolvajok is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság legfőbb célja a bűncselekmények megelőzése, a jogsértő cselekmények kiszűrése, továbbá a közúti forgalom folyamatosságának biztosítása. A biztonságos szórakozás érdekében fogadják meg tanácsainkat!

KÖZLEKEDŐKNEK:

  • Kérjük a településen közlekedő járművezetőket és gyalogosokat, legyenek a szokottnál is körültekintőbbek!
  • A fesztiválon is ZÉRÓ a tolerancia! Ha alkoholt fogyasztottak ne üljenek a volán mögé, hanem válasszák a tömegközlekedési eszközöket vagy utazzanak taxival.
  • A parkolókban hagyott gépkocsikban ne hagyjanak elől semmilyen értéket, ruhákat, műszaki cikkeket! Akár egy ott felejtett üres szatyor vagy napszemüveg is könnyű zsákmányként kínálhatja magát!

 

FESZTIVÁLOZÓKNAK:

A fesztivál csábítja a tolvajokat.

  • Ne vigyenek magukkal több értéket, mint amennyire valóban szükségük van!
  • Ne hagyják felügyelet nélkül táskájukat, pénztárcájukat! A tolvajoknak gyorsan szemet szúr a könnyű préda. 
  • Tárcájukat ne a nadrágjuk hátsó zsebébe tartsák, hiszen innen észrevétlenül elemelhető!
  • Irataikat lehetőleg külön tárolják készpénzüktől, bankkártyájuktól!

 

Amennyiben jogsértés áldozatává válnak, forduljanak a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz, vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es segélyhívószámán! A segélyhívószámot rendeltetésszerűen használják!

 

KultúraEast Fest MezőtúrJász-Nagykun-Szolnok megye