2024.07.27, Szombat
Búcsúkoncerten a kubai sztárzenekar
Fotó: agora.szolnok.hu

Búcsúkoncerten a kubai sztárzenekar

Forrás: agora.szolnok.hu és wikipédia

2024.06.04. 13:44

A Habana Social Club utoljára még Európában egy hatalmas koncert turnén vesz részt 9 ország érintésével. Június 11-én, Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban búcsúznak el a közönségüktől. 

Chabez Alberto Reyes, az együttes frontembere Kuba leghíresebb színpadain zenél. Egyik fellépése után egy amerikai producer szerződést kínált neki, így a jövő évtől saját műsorral szórakoztathatja Las Vegas közönségét. 
A legendás Buena Vista Social Club egyetlen és méltó utódjának tartott zenekar, a Habana Social Club feloszlik frontembere új karrierje miatt, de előtte elköszönnek a rajongóitól. Az európai turné során június 16-án jutnak el a magyar közönség elé a Budapest Park Színpadán, június 11-én pedig Szolnokon játszanak. A zenekar a szintén világhírű Tropicana Club szólótáncosaival egészül ki.
A műsorban megszólalnak a legnagyobb kubai slágerek: Flor palida, Chan–Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, El Carneval, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, vagy az Angelo, amelyet Ricky Martin is feldolgozott.
A több mint fél évszázados múlttal rendelkező Habana Social Club jelenleg 11 zenészből áll. 

KultúraSzolnok városaHabana Social Clubkoncert