2024.06.13, Csütörtök

A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt diagnosztikai központot adtak át Szolnokon

2016.05.31. 16:05

Az intézmény 12 milliárdos fejlesztésének záró akkordjaként diagnosztikai központot adtak át a Hetényi Géza kórházban.

Az intézmény 12 milliárdos fejlesztésének záró akkordjaként a skandináv országok egészségügyi színvonalát elérő diagnosztikai központot adtak át ma ünnepélyesen az alapításának 120 évfordulóját ünneplő Hetényi Géza kórházban. A legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt központban gyorsabban és több beteget tudnak ellátni, az egyik legfontosabb cél, a betegutak racionalizálása is megvalósult.

Húsz esztendeje nyílt meg a diagnosztikai központ, az azóta eltelt időben a technika fejlődése rendkívül gyors volt, mindezt a Szolnoki Diagnosztikai Központ mindig követni tudta. Az első CT készülék még 1 szeletes volt, szemben a mostani 64 szeletessel, ráadásul a képeket – ami akár a tízszerese is lehet a korábbi mennyiségnek egy vizsgálatnál - már 1 darab cd-n tudják tárolni.

A korszerű műszerek mellett a kellemes, ergonomikus környezet is fontos szempont mind az ott dolgozók, mind a vizsgálatra jelentkezők számára. Tavaly mintegy 28 ezer betegről több mint 48 ezer vizsgálat készült, a vizsgálati idő jelentősen lecsökkent, miközben a betegek száma növekedett.

forrás: szolnok.hu

Galéria

GazdaságHetényi Géza kórházSzolnoki Diagnosztikai KözpontCT készülék