2024.05.23, Csütörtök

Mathias Corvinus Collegium: folytatódik a Fiatal tehetség program

2016.02.27. 07:17

Folytatódik a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal tehetség programja a tanév második felében is, az első félév tapasztalatai szerint a diákok motiváció és a csapatmunka terén fejlődtek a legtöbbet.

Az összegzés szerint a leglátványosabb eredmény a gyermekek egyéni fejlődésében és a csapatmunka terén figyelhető meg. A képzés során egyre nyitottabbá és aktívabbá váltak a diákok, ami magabiztosabb fellépést adott nekik, önállóbbak lettek, nőtt a kötelességtudatuk, vagyis egyfajta érzelmi fejlődésen is keresztülmentek. 
A program felső tagozatos diákokat megcélzó, speciális képzés, amely 2015 októberében, az ország négy régiójában (Miskolc, Veszprém, Pécs, Szolnok) indult a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak támogatásával. A program célja, hogy a szülőkkel és tanárokkal együtt segítse a gyermekek kibontakozását, látókörének szélesítését és az egyéni érdeklődési területek felfedezését, amely a későbbiekben a diákok tudatos pályaválasztását támogatja. A teljesen ingyenes és az élménypedagógia módszerét alkalmazó képzés keretében a gyerekek kéthetente szombatonként tartott foglalkozásokon, valamint az oktatók által kapott anyagokon keresztül bővíthetik tudásukat. Az első félévben a mindennapi élethez sok szállal kötődő területeken szerezhettek jártasságot a gyerekek, úgymint a pénzügyi ismeretek, a média világa, a természettudományos kísérletek vagy az egészségügyi tudatosság.
Az MCC programja a második félévben is folytatódik, amelyben újabb, izgalmas témákkal foglalkozhatnak a kisdiákok, úgymint a robotok világa, művészet és matematika, internetes tudatosság, valamint a környezeti tudatosság.

forrás: mti.hu

fotó: csalad.hu

Galéria

AktuálisMathias Corvinus Collegiumtanulógyermekfiatal tehetség program