2024.06.25, Kedd

Megújult a kenderesi Mezőgazdasági Szakiskola energetikája

2016.04.04. 11:33

Energetikai korszerűsítés adott át a földművelésügyi miniszter Kenderesen a Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Energetikai korszerűsítés adott át a földművelésügyi miniszter Kenderesen a Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban. Több mint 130 millió forintból újult meg az épület.

Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, a 65 éves kenderesi iskola projektzáróján elmondta, a pályázati forrásból az intézmény hét épülete újult meg. A tanügyi épületben, a könyvtárban, a tankonyha épületében és a tanműhelyekben homlokzati fal-és padlásfödém szigetelésére, nyílászárók cseréjére is sor került.
   
A beruházásoknak köszönhetően a fűtésköltségekben jelentkező megtakarításokat további beruházásokra, az oktatás színvonalának javítására tudják fordítani.

A mezőgazdaságban korszerű, gyakorlatias, piacképes tudásra van szükség. Ennek feltételei pedig adottak, hiszen tangazdaságok működnek az intézmény keretei között. Az FM agrárszakképző intézményeiben az a cél, hogy korszerű, szakmai műveltségre tegyenek szert a tanulók és ezáltal megtalálják a megélhetésüket biztosító munkát.
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) tájékoztatása szerint az oktatási intézmények felújítása a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül, száz százalékos uniós finanszírozásból valósult meg.
Több mint 130 millió forintból újult meg a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, csaknem 150 millió forintból korszerűsödött a ceglédi Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskola.

forrás: mti / agrarszakkepzesek.hu

Galéria

GazdaságszakképzésmezőgazdaságKenderesMezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium