2024.05.26, Vasárnap

A megyéből három tanár is kapott Bonis Bona díjat

2016.06.06. 15:30

Negyedik alkalommal jutalmazták idén a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli magyar, valamint magyarországi nemzetiségi pedagógusokat és tehetségsegítő szakembereket a Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért díjátadón. Az idei díjazottakat 800 jelölt közül választották ki, akik között szolnoki és törökszentmiklósi tanárok is vannak.

A Nemzeti Múzeum dísztermében megtartott ünnepi Tehetséggálán összesen 63 szakember és szervezet részesült elismerésben sokéves, eredményes tehetséggondozó munkájáért június 3-án. A Bonis Bona díjat idén négy személyi kategóriában lehetett elnyerni: „Kiváló versenyfelkészítő”, „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségsegítő” elismerésben összesen 55-en részesültek, hárman pedig életműdíjat kaptak munkásságukért. Újdonság, hogy ebben az évben először, öt tehetséggondozó szervezetet is díjaztak.

Kiváló Tehetséggondozó díjat kapott a megyéből: Bencsik Pál, aki testnevelést és atlétikát oktat a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, Szolnokon

Kiváló Tehetségfejlesztő díjat kapott a megyéből Banáné Szőke Ilona, aki földrajz-biológia szakos tanár Törökszentmiklóson a Bethlen Gábor Református Általános Iskola és Óvodában és Fazekas Zsuzsanna, rajz, mozgóképkultúra és médiaismeret oktató a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskolában, Szolnokon.

A Bonis Bona elismerést 2013-ban alapították, pénzügyi fedezetét a Nemzeti Tehetség Program biztosítja. Eddig 700-nál többen vehették át az elismerést.

A tehetség olyan ajándék, amellyel nem csak élni lehet, de el is lehet herdálni, és az is lehet, hogy észrevétlen marad. A pedagógusoknak, a segítő szakembereknek nagy a felelősségük abban, hogy reményt adjanak a tehetséges fiataloknak, és kitartásra neveljenek - mondta a díjátadón Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

forrás: kormany.hu

Galéria

AktuálisSzolnokdíjTörökszentmiklóstehetségbonis bona