2024.05.23, Csütörtök

Múzeumok éjszakája - Tárlatvezetések, csillagles és szekkófestés Szolnokon

2016.06.24. 12:17

Tárlatvezetések, fotókiállítás, csillagles, szablyavívó bemutató, szekkófestés, kézműves foglalkozások, kalandjáték, koncert és táncház is szerepel a Múzeumok éjszakája szolnoki programjában.

Tárlatvezetések, fotókiállítás, csillagles, szablyavívó bemutató, szekkófestés, kézműves foglalkozások, kalandjáték, koncert és táncház is szerepel a Múzeumok éjszakája szolnoki programjában.

Szombaton a szolnoki Damjanich János Múzeumban délutántól hajnalig több tárlatvezetést is tartanak. Az érdeklődők megtekinthetik a katonai vívómesterek és a szolnoki sportvívás történetét bemutató kiállítást, valamint a Modern törekvések a Szolnoki Művésztelepen című tárlatot is.


A Múzeumok éjszakáján egy különleges leletet, Pálóczi Imre lovászmester síremlékét is bemutatják a múzeum földszintjén. Ceglédi Sándor fotóiból pedig Tiszavirág címmel nyílik kiállítás, a megnyitón közreműködik a MÁV Férfikórus. Késő délután Újító szolnokiak címmel tartanak előadást, és a szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola bemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők. 
A Múzeumok éjszakáján fellép a Kodály Gyermekkórus, a Szoldance Táncsport Egyesület, a táncházban a jó hangulatról a Cuháré Néptáncegyesület és a Sodrás Népzenei Kisegyüttes gondoskodik. Este Múzeumpartyra vár mindenkit a Szimfonik Harsona Együttes.
A program idején kézműves foglalkozásokat tartanak, kalandjátékon is részt vehetnek a látogatók, a vállalkozó kedvűek pedig kipróbálhatják a szekkófestést is. A díszudvarban kézműves termékek vására és a virágkötészeti bemutató is várja a közönséget.
A Tabáni Tájházban a Múzeumok éjszakájára csillaglest szerveznek Ujlaki Csaba csillagásszal, látható lesz a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak bábelőadása, valamint műsort ad a Tiszavirág Daloskör.

forrás: mti / djm.hu

Galéria

AktuálisDamjanich János Múzeum