2024.03.29, Péntek
Az 1-9. évfolyamosok idén is ingyenesen juthatnak tankönyveikhez
dunaujvaros.com

Az 1-9. évfolyamosok idén is ingyenesen juthatnak tankönyveikhez

mti.hu

2019.04.02. 16:15

Az intézkedés több mint egymillió diákot érint országszerte.

Hirdetés

Folytatódik az ingyenes tankönyvellátás program, amivel befejeződik a 2013/14-es tanévben elindult folyamat. A mostani tanévben az első kilenc évfolyamon diákok juthattak hozzá térítésmentesen a tankönyvekhez. A kezdeményezés célja, hogy egyenlő esélyt biztosítsanak minden diák számára. Ezen kívül az is fontos, hogy minőségi tankönyvekhez jussanak a tanulók. Az intézkedés egymillió százötvenezer diákot érint és egy-egy tanuló esetében 10-15 ezer forintos támogatást jelent.

Új információk derültek ki a tankönyvjegyzékekről

Egyetlen területen történt változás: a jegyzék lezárásának időpontja február 15-ére került át. Ez alól kivétel a sajátos nevelési igényű tanulók kiadványai és a nemzetiségi tankönyvek. Csaknem 3000 cím szerepel a jegyzéken és közéjük tartoznak például Mohácsy Károly irodalomkönyvei, vagy a Hajdu-féle matematikasorozat. Csökkenés volt ugyanakkor az idegen nyelvi tankönyveknél, de még így is széles palettáról lehet választani.

A pedagógusoknak április 30-ig van lehetőségük a tankönyveket megrendelni, az esetleges módosításokat pedig június 30-ig tehetik meg. Pótrendelésekre augusztus 21-e és szeptember 15-e között lesz lehetőség. 
A becslések szerint 13 millió tankönyvre számítanak, amik augusztusban szállítanak az iskolákba.

Országos hírekáltalános iskolásokáltalános iskolakönyvközépiskolaiskolakezdés