2024.03.29, Péntek
Megtört a jég, újra nagy tornát nyert a vízilabda-válogatott!
Fotó: nso.hu

Megtört a jég, újra nagy tornát nyert a vízilabda-válogatott!

mti, pestpilis.hu

2019.04.08. 10:53

Nagy Viktorék ráadásul Zágrábban verték meg a horvátokat az Európa Kupa döntőjében.

Hirdetés

Aranyérmet ért a magyar férfivízilabda-válogatott bravúros sorozata. A zágrábi Európa Kupán a mieink a negyeddöntőben Montenegrót (11-7), az elődöntőben Olaszországot (14-13), míg a döntőben a házigazda Horvátországot (10-8) győzték le. 

A magyar csapat utoljára a 2013-as világbajnokságon tudott egy olyan nagy tornán az első helyen végezni, melyen a sportág összes nagyágyúja jelen van.

A legközelebb ehhez a 2017-es hazai vb-n voltunk, ám akkor a döntőben éppen a horvátoktól kaptunk ki 8-6-ra.


Velünk igenis számolni kell!

A mostani döntőben végig vezetve, magabiztosan diadalmaskodott Märtz Tamás együttese: a tíz gólon nyolcan osztoztak, a legeredményesebb játékos Manhercz Krisztián volt három találattal. A találkozót követően a mérkőzés legjobbjának járó elismerést Nagy Viktor vehette át, míg Varga Dénest a torna legértékesebb játékosának választották.

"Egy olyan új eseményen vagyunk túl, ami az egyik legmagasabb szintű világverseny, még ha a rangja egyelőre nem egyenlő a világbajnokságéval vagy az olimpiával" - nyilatkozta a Magyar Vízilabda Szövetségnek a helyszínen a szövetségi kapitány.

"Most itt volt a világ talán nyolc legjobb csapata, komplett kerettel, és innen sikerült kiemelkedni.

Szerettünk volna három jó mérkőzést játszani, lemérni hogy hol tartunk, és eljutni minden meccsen a végsőkig, hiszen győzni szerettünk volna, ez száz százalékban megvalósult. Ez a siker tartást fog adni a játékosoknak, kifelé pedig egy nagyon jó jel, hogy velünk igenis számolni kell."

Országos híreksportvízilabda