2024.03.29, Péntek
Felgyorsul a vonat: három vasúti hidat építenek át a Budapest-Szolnok vonalon
Illusztráció (specialterv.hu)

Felgyorsul a vonat: három vasúti hidat építenek át a Budapest-Szolnok vonalon

magyarepitok.hu

2019.08.10. 12:55

A beruházsással szűk keresztmetszetet szüntetnek meg a főváros és a megyeszékhely vasúti forgalmában.

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) belekezd egy vágányfejlesztési projektbe a fővárosban, ami többek között a Szolnok felé tartó vonatokat is felgyorsítja majd. Most szintén egy, a 120a jelzésű, Budapest-Szolnok-vonalat érintő projekt indulhat el, melyben három vasúti híd rekonstrukciójával és fejlesztésével szüntetnek meg szűk keresztmetszeteket - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

 

 

A három érintett híd Pest megye keleti részében taláható, Tápiógyörgyén és Farmoson.

  • Egy projektben a tápiógyörgyei Tápió-patak 18 méter hosszú, ágyazat-átvezetéses vasbeton teknőhídját építik át tartóbetétes vasbeton lemezhíddá, a régi felszerkezet bontásával és új felszerkezet építésével.

  • Szintén Tápiógyörgyén az Ilke-ér 5 méteres, monolit vasbeton teknőhídjának bal oldalán acélszerekeztű üzemi járdát alakítanak ki.

  • Végül pedig Farmoson a Hajta-patak 12 méter hosszú, szabadnyílású ágyazat-átvezetéses vasbeton teknőhídjának a teljes szerkezetét lebontják,és a helyén szabadnyílású tartóbetétes vasbeton lemezhidat adnak át.

A beruházáshoz a NIF most a kivitelezési tervek elkészítésére várja a mérnökirodák ajánlatait. A fejlesztést az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) támogatásával finanszírozzák.

Országos hírekSzolnokvasútfejlesztésFarmoshídfelújításBudapestTápiógyörgye