2024.03.28, Csütörtök
A fehérvári Vörösmarty Színház előadása is látható az egy hétig tartó eSzínház Fesztiválon
Fotó: facebook.com/vorosmartyszinhaz

A fehérvári Vörösmarty Színház előadása is látható az egy hétig tartó eSzínház Fesztiválon

MTI

2022.09.16. 13:22

A jövő vasárnapig tartó online színházi találkozó pénteken kezdődik, amelyen 19 előadás látható.

Hirdetés

Az ország egyetlen online színházi seregszemléjét szeptember 16. és 25. között második alkalommal rendezik meg - áll a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják,

a nyár során magyarországi és határon túli magyar színházak, valamint független társulatok pályázhattak előadásaikkal, amelyek közül 19 produkció kerül fel az eszinhaz.hu online platformra.

 A legjobb előadásokat és alakításokat szakmai zsűri díjazza, továbbá a Papageno-, és a Culture.Crane-különdíjakat is átadják. A szervezők a nézők szavazatai alapján ítélik oda a közönségdíjakat.

  Az eSzínház Fesztivál a bevétel jelentős részét a színházak és társulatok részére fizeti ki, így támogatva munkájukat, működésüket - áll a közleményben.

 Mint írják, az Alapítvány a Magyar Színházakért és az eSzínház hagyományt kíván teremteni úgy a fesztivál ismételt megszervezésével, mint az eSzínház közönségdíj és szakmai díjak megalapításával és kiosztásával.

 A szakmai zsűri tagja idén Fullajtár Andrea színművész, Béres Attila igazgató-rendező, Göttinger Pál rendező, Kelemen Kristóf dramaturg és Tóth Barnabás filmrendező. A zsűri munkájában részt vesz továbbá Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője. A nyertesek pénzdíjazásban is részesülnek.

 A többnapos eseménysorozaton a Katona József Színház, a Vígszínház, az Örkény Színház, a Forte Társulat, a FreeSZFE Egyesület, a Bethlen Téri Színház, az Exit Generáció, a Független Színház Magyarország, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, a Kolibri Színház, a Kőszegi Várszínház, a KVTársulat, a Madách Színház, a Radnóti Színház, a Szegedi Pinceszínház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Zichy Szín-Műhely produkcióit láthatja a közönség.Az eSzínház Fesztiválról további információ a https://eszinhaz.hu/hu linken érhető el.

Országos hírekkultúraSzékesfehérvárVörösmarty Színház online színház