2024.06.26, Szerda

A pályázatok fő célja a munkába állás segítése

2016.03.09. 12:16

TOP megyei és helyi szintű foglalkkoztatási megállapodásainak egyeztetése zajlott ma a Megyeházán a megyei önkormányzat és a kormányhivatal szervezésében.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program megyei és helyi szintű foglalkoztatási megállapodásainak, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködéseinek intézkedéseire benyújtandó támogatási kérelmek egyeztetése és összehangolása érdekében szakmai egyeztetés zajlott ma a Megyeházán a megyei önkormányzat és a kormányhivatal szervezésében. Az ún. foglalkoztatási paktumok fő célja elősegíteni a megye lakosainak munkába állását, ezáltal hozzájárulva a gazdaság bővüléséhez. 


Az eseményen jelen volt Dr.Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos, köszöntőt mondott Dr.Kállai Mária megyei kormánymegbízott és Piroska Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke. 
A felhívások keretrendszerét Lakatos István, a JNSZ Megyei Önkormányzati Hivatal irodavezetője ismertette. A megyei keret – 53,786 milliárd Ft – 8,3%-a, azaz 4,463 milliárd Ft fordítandó paktumokra.A megyei paktum kerete a fenti összeg 30,0%-a, azaz 1,339 milliárd Ft; a helyi paktumoké 70,0%-a, azaz 3,124 milliárd Ft a megyei ITP szerint.- mondta el Lakatos István. 
Dr.Németh Mónika, a JNSZ Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője a foglalkoztatási jellemzőket mutatta be. Ez alapján a megyében 2015-ben a regisztrált álláskeresők száma 20.435 fő. A megye és helyi paktumok célcsoportját ők jelentik majd. A paktumok egyik kiemelt tevékenysége lesz a munkaerő-piaci képzések, az önfoglalkoztatóvá válás és az elhelyezkedést elősegítő támogatások biztosítása. 
Galó Anita, a JNSZ Megyei Önkormányzati Hivatal irodavezető-helyettese a megyei paktum tervezését ismertette, kiemelve az ernyőszervezeti tevékenységből - szakmai fórumok, workshopok, iskolai programok, foglalkoztatási program készítése, befektetés-ösztönzés, helyi termékfejlesztés - adódó feladatokat.

forrás: www.facebook.com/jnszm/?fref=ts

Galéria

AktuálisTOPfoglalkoztatási megállapodásfoglalkoztatási paktum