Párját ritkító lehetőségekkel élve és sikereket aratva öregbítette rangosabbnál rangosabb szakmai seregszemléken a Szolnoki Főiskola hírnevét a közelmúltban a Tiszaliget Kft. és az Ínyenc Klub.
Párját ritkító lehetőségekkel élve és sikereket aratva öregbítette rangosabbnál rangosabb szakmai seregszemléken a Szolnoki Főiskola hírnevét a közelmúltban a Tiszaliget Kft. és az Ínyenc Klub.
Előbbi a napokban a legjelentősebb európai gasztronómiai verseny: az első alkalommal Magyarországon rendezett Bocuse d' Or európai döntőjéhez kapcsolódó, kétnapos Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Kiállításon kapott megtisztelő bemutatkozási lehetőséget üzleti partnere: a Fagor cég nagykonyhai berendezéseit forgalmazó Gastimpex Kft. standján.
Miközben a Hungexpo területén, a szomszédos csarnokban éppen a Bocuse d' Or európai döntője zajlott a későbbi győztes magyar versenyző: Széll Tamás és csapata részvételével, a kiállítás helyszínén a Tiszaliget Kft. csúcsgasztronómiáját Litkei László mesterszakács hidegkonyhai csodái képviselték. Méghozzá a kóstoló minden várakozást felülmúló vonzerejének ismeretében páratlan sikerrel.
A Kft. és vele együtt a Szolnoki Főiskola mind emellett nem csak jelenlétével tette le névjegyét a színvonalas seregszemlén, de a program a hosszútávú szakmai kapcsolatépítés szempontjából sem volt lebecsülendő - értékelt Peterdi Edit, a cég ügyvezetője.
Korábban, ám nem kevesebb sikerrel "vendégszerepelt" egy versenyen a főiskola Ínyenc Klub-ja, mely immár sokadjára vett részt a Szabadtűzi Lovagrend vendéglátó iskolák tanulóinak meghirdetett Kárpát-medencei főzőversenyén.
A Balla Imre, Mátyás Zoltán, Norek Norbert és Szilágyi Annamária alkotta csapat ezúttal is esélyeshez méltón szerepelt a Verőcén tartott megmérettetésen, ahol 22 induló közül összetettben a 3. helyet szerezte meg, a sült és főtt ételek kategóriájában egyaránt arany minősítést kapott, továbbá a legjobb sült desszertnek járó díjat is kiérdemelte.
forrás: szolfportal.hu