2024.07.25, Csütörtök

A Sport Legyen a Tied! címmel immár második alkalommal rendezett a sportot népszerűsítő programsorozatot a Magyar Diáksport Szövetség.

A Sport Legyen a Tied! címmel immár második alkalommal rendezett a sportot népszerűsítő programsorozatot a Magyar Diáksport Szövetség. Idén a megyei fő programot Szolnokon a Széchenyi Gimnáziumban tartották.

Sokszáz gyermek előtt nyitotta meg a rendezvényt Szabó István alpolgármester. A gyerekek tizenöt sportágat ismerhettek meg jobban, s próbálhattak is ki egyúttal. Az apróságokat sportolók segítették a gyakorlásban.

Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke: Jómagam is aktívan sportoló emberként, rendszeres futóként hiszek abban, hogy a hazai lakosság egészségügyi állapotában hosszabb távú javulást a prevenciós, azaz a megelőző intézkedések jelentik. Ennek elsődleges eszköze megítélésem szerint a sport. Szülőként példamutatással, gyermekeink rendszeres mozgásra szoktatásával, a kitartásuk erősítésével élen kell járnunk abban, hogy a fiatalok edzésre járjanak, szeressék meg a mozgás valamely formáját. Teljesen mindegy, hogy egyénileg vagy csapat sport keretében. 

Ezt a felfogást erősíti az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Diáksport Szövetséggel és az érintett sportági szövetségekkel közös "A Sport Legyen Tied!" programja, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson az iskoláskorú gyerekeknek a számukra megfelelő mozgásforma megtalálásában. 

forrás: szolnok.hu/jnszm.hu

Galéria

KirakatSzolnokMagyar Diáksport SzövetségSport Legyen a Tied!Széchenyi Gimnázium

Ajánljuk még