2024.06.25, Kedd

Százötvenmillióból fejleszt az E.ON Szolnokon

2016.04.07. 10:14

2016-ban több fejlesztés várható Szolnokon és a megye egyéb településein: villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

2016-ban több fejlesztés várható Szolnokon és a megye egyéb településein: villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató. A munkálatok már elkezdődtek,  és az üzem területén közel 1.586.- millió forint értékben valósulnak meg.

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet, az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát. 

A vállalatcsoport a Szolnoki üzemében 8.134 km hosszú áramvezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 909 km Szolnokon működik. Annak érdekében, hogy a meghibásodásokat megelőzzék, a szolgáltatás biztonságát fenntartsák, a hálózati infrastruktúra fejlesztése folyamatos. A beruházások összehangolása Szolnok MJV Fejlesztési Igazgatósága és Műszaki Igazgatósága szakembereinek és az E.ON mérnökeinek együttműködését igényli.

Nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, ha beruházás zajlik a városban.A fejlesztések összehangolása során azt kérem munkatársaimtól, és ebben partnereink az E.ON szakemberei is, hogy előzetes egyeztetéssel, a munkálatok összehangolásával és gyors lebonyolításával tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a beruházások a lehető legkisebb fennakadást okozzák a város életében. – mondta el Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere a szerdai sajtótájékoztatón.

Szolnok város és az E.ON közös célkitűzése, hogy a fejlesztések megvalósítása során a város fejlesztési terveit, érdekeit is szem előtt tartsa, és a kivitelezések során a lehető legrövidebb ideig zavartassa a város életét. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre.

Biztonság – ez az elsődleges szempontja annak a folyamatos és tervszerűen végzett beruházás sorozatnak, melynek keretében idén több mint 150 millió forintot fordítunk Szolnokra, illetve több mint 1426 millió forintot a megye többi településére. A célunk a megelőzés – még az előtt hajtjuk végre a berendezéseink, hálózatunk megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene. A rekonstrukciók végrehajtását követően tovább nő az üzembiztonság és zavartalan energiaszolgáltatásra adnak majd lehetőséget a cserében érintett hálózatszakaszok. – mondta el Haraszti Judit, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

Az első beruházások márciusban indulnak. Elsők között a Karinthy úton kerül sor kisfeszültségű vezetékcserére. A Rege úton a VHTR állomás átépítését, az Arany és Szigligeti úti transzformátorok között középfeszültségű földkábel cseréjét tervezi a szolgáltató. A város 17 különböző pontján pedig fogyasztói igények kielégítéséhez szükséges hálózati beavatkozásokat végeznek el közép és kisfeszültségen a szakemberek.

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások.Elsőként a Jósika út és a Táncsics úton, majd a Kolozsvári úti lakótelepen cserélnek közvilágítási kábeleket a szolgáltató szakemberei.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok a fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni. Az áramszolgáltatás zavartalansága érdekében több transzformátorállomásban terveznek terheléskapcsoló cserét, távműködtetésű kapcsolókészülék beépítését, elosztóhálózati szekrények valamint oszlopok és szigetelők cseréjét.

A szolgáltató a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a vállalat kéri ügyfelei és az érintett lakosság megértését, amit előre is köszön.

forrás: szolnok.hu

Galéria

AktuálisE.onáramenergiaközvilágítás