2024.05.23, Csütörtök

Szolnok is csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez

2016.03.18. 09:00

Szolnok városa idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, így 2016. március 19-én 20.30 és 21.30 óra között ismét kialszik a Kossuth tér díszkivilágítása.

Szolnok városa idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, így 2016. március 19-én 20.30 és 21.30 óra között ismét kialszik a Kossuth tér, a Tiszavirág gyaloghíd, Tiszai hajósok tere és a Lengyel Antal tér díszvilágítása.

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentése, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat. A kezdeményezésről további információkat a www.foldoraja.hu honlapon találhat.

A Föld Órája alapítója, a WWF, arra kér mindenkit, hogy az év többi napján is figyeljünk oda környezetünkre és építsük be életünkbe a tudatos fogyasztást!

forrás: info.szolnok.hu / civilkozpont.eu

 

Galéria

AktuálisSzolnokkörnyezetvédelemFöld Órájaenergia