2024.05.27, Hétfő

Szolnoki közgyűlés májusi ülése

2016.05.27. 09:19

Szolnok közgyűlésének májusi ülésén az egyik legfontosabb napirendi pont a megyeszékhely közbiztonsági helyzetéről szóló beszámoló volt.

Szolnok közgyűlésének májusi ülésén az egyik legfontosabb napirendi pont a megyeszékhely közbiztonsági helyzetéről szóló beszámoló volt csütörtök délelőtt. Döntés született egyebek mellett a fizető parkolóhelyek kapcsán arról, hogy a bérletek a jövőben interneten keresztül is megvásárolhatók lesznek, valamint beszámoltak a város gazdasági társaságai is 2015-ös évi gazdálkodásukról.

Az ülés kezdetén Kökény József, a Vízép-kör Kft. vezetője mutattak be cége tevékenységét, s elért eredményeiket. Döntöttek a képviselők arról, hogy a Pitypang óvodában új csoport indul az autista, illetve az autisztikus vonásokkal rendelkező gyerekek számára. A csoportban olyan óvodapedagógusok foglalkoznak majd a gyerekekkel, akik fel tudják készíteni a piciket a majdani iskolai integrálódásra. A csoport indítását mind a szakma, mind a szülők, s most a képviselők is támogatták.

Elfogadták azt az előterjesztést is, mely szerint az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a forradalom és szabadságharc szellemiségét idézve a polgármesteri hivatal homlokzatára kikerül a lyukas nemzeti zászló.

Megszavazták a képviselők, így Szolnok Város Jövője Közalapítványon keresztül a Szolnok Hazavár Program mintegy 6 millió forintos önkormányzati támogatásban részesül a 2016-os költségvetés terhére. A Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola Fényes Adolf Szolnoki Művészeti Szakközépiskolája és Gimnáziuma új épületben működik tovább. Az intézménybe járó mintegy négyszáz diák az Áchim András útról a Mátyás király út 20. szám alá költözik.

Döntés született a „Színt adunk a helyi termékekhez” – Helyi termelői szín kialakítása Szolnokon című pályázat beadásáról, melynek célja, hogy Szolnok és 30 km-es vonzáskörzetében a helyi termelőkkel együttműködve kialakításra kerüljön a helyi termékek piacra jutását segítő infrastrukturális háttér. A projekt keretében a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. Kiss János utcai telephelyén helyi termelők által megtermelt mezőgazdasági termékek tárolására, raktározására, válogatására és csomagolására alkalmas csarnoképületet és külső színt alakítanak ki a meglévő épületek felújításával.

Bizonyára sokaknak jelent könnyebbséget, hogy a parkolási bérleteket október 1-jétől már interneten is meg lehet vásárolni, továbbá az év eleji bérletváltások torlódása miatt a tárgyidőszak kezdete előtt is megvehetők lesznek a bérletek.

forrás: szolnok.hu

Galéria

AktuálisautizmusSzolnoki KözgyűlésPitypang óvoda