2024.04.15, Hétfő

A gyalogos balesetek megelőzése érdekében láthatósági mellényeket osztottak Jászberényben.

Hirdetés

A gyalogos balesetek megelőzése érdekében láthatósági mellényeket osztottak Jászberényben.

A kedvezőtlen látási viszonyok között még nagyobb szerep jut a látni és látszani elv életmentő szerepének. Többek között erre hívták fel a figyelmet a Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. február 17-én és 18-án este Jászberény bel- és külterületén, ahol láthatósági mellényeket osztottak a gyalogos közlekedőknek. A rendőrök a sokszor tragikus kimenetelű gyalogos balesetek megelőzésére kívánták ráirányítani a közlekedők figyelmét.

Ha a gyalogos sötét ruhát visel, „beleolvad” környezetébe, megnehezíti ezzel az időben való észlelést. A láthatósági mellény, a fényvisszaverővel ellátott dzseki, nadrág láthatóvá tesz, megvédhet, olykor életet menthet. 

Kérik a gyalogosokat, hogy saját biztonságuk érdekében fordítsanak nagyobb figyelmet a láthatóságukra, hiszen ők képezik a közlekedők legvédtelenebb csoportját. Kérik, ha van a közelben kijelölt gyalogos átkelőhely, akkor azon keljenek át. Az úttesten való áthaladásnál mindig győződjenek meg arról, hogy azt veszély nélkül megtehetik! Ha gyalogosan közlekednek az úttest szélén, azt mindig a menetirány szerinti bal oldalon tegyék!

forrás: police.hu

Galéria

Aktuálisbalesetrendőrséggyalogosgyalogátkelőhelyláthatósági mellény