2024.06.25, Kedd

Vízműfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2015.12.02. 09:35

Egészséges ivóvízhez jut Jász-Nagykun-Szolnok megyében Csataszög, Hunyadfalva, Kőtelek, Nagykörű és Tiszasüly lakossága a napokban befejeződött, 560 millió forint európai uniós támogatással megvalósult ivóvízminőség-javító projektnek köszönhetően - közölte az önkormányzati társulás elnöke kedden az MTI-vel.

    Veres Nándor, aki Nagykörű független polgármestere is, elmondta: a beruházással ötezer Tisza menti háztartás számára biztosították a szabványoknak megfelelő ivóvizet.     Hozzátette, a társulást alkotó településeken korszerűsítették, bővítették a vízműépületeket és az azok környezetében lévő infrastruktúrát, Hunyadfalván teljesen új épületet alakítottak ki. Megújult a víztorony Csataszögön, Nagykörűben, Kőteleken és Tiszasülyön, minden érintett településen korszerű víztisztítási technológiát alkalmaznak. Emellett összesen mintegy ötezer méteren végeztek hálózati rekonstrukciót - mondta.
    Veres Nándor kitért arra, hogy a fejlesztésre az ivóvíz vas-, ammónium-, arzén- és mangántartalmának megfelelő határértékre csökkentése érdekében volt szükség.

mti

fotó: tarnokhir.hu

Galéria

Helyi hírekVízműfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében