2024.04.26, Péntek
Újra elindult a Tourist Police program Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Újra elindult a Tourist Police program Jász-Nagykun-Szolnok megyében

police.hu

2017.07.21. 15:31

Az egyetemista diákok július 10. és augusztus 20. között segítik a megyei rendőrök munkáját.

Hirdetés

A korábbi évek pozitív tapasztalataira figyelemmel, az idei évben is elindult a Tourist Police program a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Neumann János Egyetem együttműködésével, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Jogú Város Önkormányzat támogatásával.

A résztvevő fiatalok a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság illetékességi területén, a turizmussal kiemelten érintett területeken – elsősorban tolmácsolással, illetve a rendőri munkát segítő egyéb feladatok ellátásával – teljesítenek közös szolgálatot a vízirendészet járőreivel. Ennek során betekintést nyerhetnek a vízirendőrök speciális munkájába. A program fő célja az idegenforgalommal érintett településeken, a hazai és külföldi turisták személy- és vagyonbiztonságának biztosítása, a nyaralni vágyók tájékoztatása, valamint a hozzájuk forduló - főként külföldi – turisták útbaigazítása.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak nemcsak az üdülőövezetekben pihenni vágyók, hanem a vízen és a vízparton lévő horgászok, strandolók közbiztonságára is.  A rendőrök nem csak gépkocsival és gyalogosan, hanem kerékpárral és hajóval is járőröznek a kiemelt területeken. A diákok és a rendőrök szórólapokat, megelőzési nyomtatványokat osztanak, illetve hívják fel a figyelmet a személy- és vagyonbiztonság megőrzésének lehetőségére is.

 

AktuálisturizmusJász-Nagykun-Szolnok megyeTourist Police program